Octavian Radu, fondatorul grupului RTC, a anuntat ca va amana livrarea proiectelor imobiliare din Bucuresti, insa va investi in ansamblul rezidential Theresianum, din Sibiu, care va fi finalizat in toamna acestui an, conform planului initial.
“In imobiliare oferta se adapteaza foarte greu cererii. Dar si cand piata o va lua in sens invers o sa avem un an sau doi in care nu o sa avem suficiente proiecte sa facem fata. La Bucuresti pot sa dau drumul si maine insa nu e momentul. Intr-un timp mai lent sau rapid, nu depinde de mine, va sta un bloc pe locatia din Bucuresti”, a declarat Octavian Radu (foto).

In schimb ansamblul rezidential Theresianum, din Sibiu, care cuprinde120 de apartamente, va fi finalizat in toamna acestui an, conform planului initial. Apartamentele urmeaza sa fie livrate in octombrie 2009, proiectul necesitand investitii de sapte milioane de euro.

Pe de alta parte, proiectul din strada Fizicenilor va avea 135 de apartamente va fi dezvoltat pe 15 etaje supraterane, dintre care unul va deservi spatiul tehnic si 3 niveluri subterane, investitia fiind estimata la 16 milioane de euro. Al treilea proiect, amanat pentru moment, va fi o cladire de birouri de tip P+12, in zona Bucurestii Noi, care ar urma sa atraga o investitie de 15-17 milioane de euro.

Strategia grupului RTC pe o piata imobiliara in stagnare

Potrivit lui Octavian Radu, grupul RTC “a abandonat toate proiectele care nu aduc bani in viitorul apropiat”, concentrandu-se pe cresterea eficientei afacerilor desfasurate.

“Nu imi doresc sa deschid noi magazine pentru ca nu exista cerere, dar o investitie care poate duce la cresterea eficientei, in care avem nevoie de 100 de oameni fata de 300 trebuia facuta in continuare. Aici vorbim de eficienta unui flux de productie, lucru valabil pentru toate domeniile.
Investitiile in cresterea eficientei sunt astazi mai importante ca oricand. A venit criza si ne concentram mai mult ca oricand pe cresterea eficientei”, a mai spus Radu.

Grupul RTC a mai anuntat investitii in valoare de aproximativ 10 mil. euro in trei proiecte care urmeaza sa fie facute publice in urmatoarele saptamani. In plus, RTC a investit peste 3 mil. euro in depozitul de papetarie din Chitila. Proiectul a fost dezvoltat in perioada iulie-decembrie 2008, avand o suprafata de 10.000 metri patrati si 120 de angajati.

Noul depozit permite reducerea cu 60% a timpului de procesare pentru orice comanda de produse office (birotica si papetarie), respectiv reducerea cu 30% a suprafetei ocupate de marfa.

Rimobi, divizia de Real Estate a grupului RTC, reuneste companii cu activitati in domeniul imobiliarelor si constructiilor, administrand peste 11.000 mp birouri, 45.000 mp spatii de depozitare, 1.500 mp spatii comerciale si 570.000 mp teren. Principalele companii ale diviziei imobiliare si constructii sunt: Euros Trading, Forum Center, Viva Center si MTT Training Services.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri