Compania de consultanta imobiliara Regatta, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de profil, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de circa cinci milioane de euro, cu 37,5% mai putin decat estimarile initiale.
Conform previziunilor anterioare, afacerile de anul trecut ar fi trebuit sa atinga pragul de 8 milioane de euro. “2008 a fost poate cel mai bun an din istoria companiei, chiar daca nu am reusit sa atingem obiectivul de 8 milioane de euro. Ratarea prognozelor s-a datorat faptului ca, pe fondul crizei financiare pe care am resimit-o inca de la inceputul anului trecut, am vandut locuinte doar de ordinul sutelor, nu de ordinul miilor, asa cum ne asteptam”, a declarat, pentru Wall-Street, Eduard Uzunov (foto), presedintele Regatta.

Fata de 2007, compania de consultanta imobiliara a inregistrat in 2008 o crestere cu a cifrei de afaceri cu 25%. “Nu am vandut atat de multe apartamente cat ne-am fi dorit catre investitorii privati, de aceea am facut doar putin peste 5 milioane de euro anul trecut”, mentioneaza presedintele companiei.

Criza financiara care a dus la blocarea tranzactiilor imobiliare in a doua jumatate a anului trecut a afectat serios si afacerile liderului pietei de consultanta imobiliara Colliers International, care au scazut cu 17% fata de 2007. Astfel, compania a avut anul trecut afaceri de aproape 18 milioane de euro, fata de 21,2 milioane de euro cat realiza in 2007.

Profitul CB Richard Ellis s-a prabusit cu aproape 80% anul trecut


Regatta si-a bugetat pentru 2009 afaceri de 2,5 milioane de euro, la jumatatea cifrei din 2009, din cauza scaderii vanzarilor de locuinte manifestata in intreaga piata. “Am incasat doar 150.000 de euro in primele doua luni ale lui 2009, cu 30% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, din comisionul aferent vanzarii a doua-trei apartamente de lux, la pretul de 0,4 – 1 milion de euro si a 10 apartamente destinate clasei medii”, a adaugat Uzunov.

Recent, compania a anuntat ca va furniza servicii de renegociere a contractelor de inchiriere din spatii comerciale, industriale si de birouri, cu ajutorul unei echipe de sase consultanti. “Suntem in proces de renegociere a contractelor de inchiriere cu cateva banci aflate in primii zece jucatori de pe piata. Bancile solicita o reducere de 30-40% a chiriei”, a subliniat presedintele Regatta.

In zona centrala a Bucurestiului, companiile platesc lunar circa 20 de euro/metrupatrat pentru inchirierea de spatii intr-o cladire de birouri.

Principalii competitori ai Regatta pe piata locala sunt Coldwell Banker Affiliates of Romania, DTZ Echinox, Cushman & Wakefield, CB Richard Ellis Eurisko si Colliers International.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri