Vanzarile de apartamente din Bucuresti au scazut cu 50% anul trecut comparativ cu 2007, in total fiind vandute 3.600 de locuinte in proiecte cu peste 200 de unitati fiecare, se arata intr-o analiza a companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Din cele 3.600 de apartamente, 30% au fost vandute investitorilor prin intermediul unor afaceri incheiate, in cea mai mare parte, in primul trimestru din 2008, comparativ cu un procent de 80% inregistrat in 2007.

In prima jumatate din 2008, vanzarile s-au situat la un nivel apropiat de cel din 2007, respectiv 3.000 de unitati, insa apoi influenta crizei internationale asupra sectorului imobiliar din Bucuresti a inceput sa se simta puternic. In ultimele luni din 2008, s-au vandut 600 de apartamente in proiecte noi, comparativ cu 3.300 de unitati - vanzari inregistrate in semestrul doi din 2007, se arata in aceeasi analiza.

„Cumparatorii continua sa se intereseze de diferite proiecte si detaliile aferente pentru ca intr-un viitor apropiat sa ia o decizie de cumparare. In general, cei care iau decizia de a achizitiona un apartament sau o casa acum sunt cei care detin lichiditati suficiente, pentru a nu fi necesar un credit bancar”, sustin consultantii Colliers.

De exemplu, in perioda decembrie 2008- ianuarie 2009, departamentul de rezidential al Colliers a intermediat vanzarea a doua apartamente in ansambul rezidential Rose Garden, dezvoltat de GTC in Colentina, in ambele cazuri modalitatea de plata fiind cash.

„ Apartamentele cumparate in aceasta perioada sunt livrate sau mai au cateva luni pana la livrare, pretul lor variind in functie de anul constructiei, nou sau vechi, zona in care este localizat si suprafata locuintei, de la 84.000 euro(cu TVA) pana la 214.200 euro (cu TVA) pentru un apartament de doua camere”, au incheiat consultantii Colliers.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 293 birouri in 61 de tari, pe 6 continente si 9.300 angajati. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.

In Romania, Colliers International este lider de piata si ofera servicii complete de consultanta imobiliara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri