DNA l-a retinut, pentru 24 de ore, pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, in acelasi dosar in care au fost retinuti seful DGIPI, Cornel Serban, si seful diviziei de Operatiuni a DGA, Petre Pitcovici, conform avocatului acestuia.
Seful DGIPI, Cornel Serban, este acuzat de complicitate la favorizarea infractorului. Serban era sef al DGIPI de doua saptamani.

Potrivit unor surse citate de NewsIn, in dosar mai sunt cercetate inca patru persoane, pe langa omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Potrivit NewsIn, de numele lui Gabriel Popoviciu, zis si "Puiu" -retinut de procurorii DNA- se leaga intr-un fel sau altul firme ca Baneasa Investment, Howard Johnson, Casa Doina, Alltrom, Comaliment, Pizza Hut, KFC si IKEA, singura pozitie publica pe care si-o asuma public, conform articolelor aparute in presa.

Dupa ’90, a fost in vizite de lucru alaturi de echipa prezidentiala a lui Ion Iliescu, in India sau Indonezia si s-a aflat in spatele „tunului“ de 320 de milioane de euro in cazul „Strandul Tineretului“, se mai relateaza in presa.

In 2003, singurul an in care a fost inclus in „Top 300 Capital“, avea o avere estimata la cel putin 100 de milioane de dolari, potrivit 9AM.

Mama sa, Ligia, la aproape 80 de ani, este actionara in majoritatea firmelor controlate de fiul sau. Tatal, Eugen Aurel Popoviciu, a facut si el parte din patronatul unor foste societati de stat, privatizate sub auspiciile fiului sau, dar a fost si profesor la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, se mai arata in presa.

Relatia juniorului cu Agronomia s-a sedimentat cu mult inainte de 2000, anul cand s-a asociat cu universitatea in proiectul „Baneasa Rezidential“, cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat in Romania, conform presei scrise.

Revolutia din 1989 l-a prins pe Puiu, la varsta de 30 de ani abia impliniti, angajat al unui service auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri