Daca in Bucuresti, preturile apartamentelor cu doua camere din blocurile construite inainte de 1990 au scazut de la 1.880 euro/mp pana la 1.537 euro/mp in primele trei luni ale anului, in Constanta, ritmul de scadere este cel mai lent din tara, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.
In Capitala, preturile cerute de vanzatori pentru un apartament cu doua camere situat in blocurile construite inainte de 1990 au scazut in primul trimestru de la o medie de 1.880 euro/mp, inregistrata la inceputul lunii ianuarie, pana la 1.537 euro/mp.

‘’Preturile continua sa se mentina la un nivel ridicat fata de asteptarile pietei, pentru un apartament cu doua camere de 54 mp din Bucuresti, cerandu-se, in medie, 83.000 euro. Totusi, incep sa apara oferte de apartamente sub 50.000 de euro in zone precum Gorjului, Giulesti, Giurgiului sau Drumul Taberei”, sustin cei de la imobiliare.ro.

Preturile apartamentelor din Bucuresti, mai mici decat in 2007

Cele mai mici scaderi de preturi au fost in Constanta, unde la inceputul lunii ianuarie, un apartament cu doua camere era scos pe piata pentru un pret mediu de 1.538 euro/mp, in timp ce, la sfarsitul primului trimestru, pentru acelasi apartament se cerea 1.436 euro/mp.

„In prezent, pentru un apartament cu doua camere din Constanta, vanzatorii cer in medie 68.000 euro. Sunt si execeptii insa, precumzona Tomis III, unde exista oferte si la 48.000 euro”, se arata in analiza imobiliare.ro.

Investitii de sute de milioane de euro blocate la Constanta

Si Brasov preturile au continuat sa scada in primul trimestru din 2009. Daca la inceputul lunii ianuarie, pentru un apartament cu doua camere, agentiile imobiliare si proprietarii cereau un pret mediu de 1.361 euro/mp, la sfarsitul lunii martie, pretul mediu pentru acelasi tip de apartament a ajuns la 1.201 euro/mp. Pretul mediu cerut in prezent pentru un apartament cu doua camere ajunge la 64.849 euro.

Iasiul este cotat ca fiind cel mai ieftin oras mare din tara, dupa ce pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere a coborat, in primele trei luni, de la 1.298 euro/mp pana la 1.070 euro/mp. Astfel, pretul mediu pentru un apartament cu doua camere de 50 mp este de 53.511 euro.

Studiul se refera la preturile cerute de vanzatori pentru apartamentele cu doua camere din blocurile construite inainte de anul 1990, publicate pe imobiliare.ro. Lansat in ianuarie 2000, portalul imobiliare.ro este a depasit de curand pragul de 13.000 de vizitatori unici pe zi. Principalii sai competitori sunt anunturiparticulari.ro si magazinuldecase.ro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri