Profitul dezvoltatorului Globe Trade Centre (GTC), cunoscut in Romania pentru cladirea de birouri America House, a scazut cu 87,35% in primul trimestru din 2009, pana la 4,4 milioane de euro, comparativ cu 34,8 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.
In primele trei luni, veniturile totale ale GTC au fost de 45,2 milioane de euro, circa 21,5 milioane de euro fiind obtinuti din chirii, iar 23,7 milioane de euro din vanzarea apartamentelor. Tranzactiile cu locuinte au fost relansate de livrarile din cadrul proiectelor Osiedle Konstancja din Varsovia (faza a patra), Rose Garden din Bucuresti si Park Apartments din Belgrad.

Pe segmentul de inchieri, GTC a semnat un contract cu Autoitalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, pentru inchirierea unei suprafete de 1.300 mp in complexul de birouri City Gate (foto), amplasat in zona Piata Presei Libere, din Bucuresti. Autoitalia a semnat contractul pe o perioada de zece ani, acesta urmand sa fie cel mai mare show-room din Romania al companiei.

GTC a anuntat ca cele doua turnuri de birouri vor fi livrate in trimestrele al treilea si al patrulea din 2009, circa 80% din spatii find deja pre-inchiriate de companii precum Romtelecom, Microsoft, Millennium Bank, Salans si Hoffman LaRoche. Proiectul City Gate curprinde doua turnuri de 18 etaje, investia fiind estimata la 108 milioane de euro.

La sfarsitul lunii martie, GTC a inaugurat al doilea mall Galleria din Romania, situat in orasul Suceava, in urma unei investitii de aproximativ 25 milioane de euro. La nivel global, de la inceputul anului, compania a semnat contracte de inchiriere pentru circa 60.000 mp de spatii comerciale si birouri.

Globe Trade Centre S.A. (GTC S.A.) a fost infiintata in anul 1994 in Vrasovia, iar in prezent desfasoara activitati in Ungaria, Cehia, Romania, Serbia, Croatia, Slovacia, Bulgaria, Rusia si Ucraina. In 2008, dezvoltatorul a obtinut un profit de 189 milioane de euro si a livrat 115.000 mp de spatii de birouri si comerciale. La sfarsitul anului, compania dispunea de lichiditati in valoare de 200 milioane de euro.

GTC Real Estate Investments Romania BV a fost infiintat in anul 1999 si face parte din GTC Group, companie controlata de grupul israelian Kardan si listata la Bursa din Varsovia din anul 2000. In Romania, GTC dezvolta cladiri de birouri, spatii de retail si ansambluri rezidentiale pe o suprafata totala de 1,2 milioane de mp si este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Polonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri