Cladirea de birouri Millennium Business Center, care a luat foc in acest weekend, a fost evaluata la 55 milioane de euro, aproape aceeasi suma pentru care a fost cumparata in urma cu doi ani de catre DEGI, divizia de investitii a grupului german Allianz.
Cladirea, aflata langa Biserica Armeneasca , este asigurata la compania AIG ( American International Group) si, conform celei mai recente evaluari, valoarea sa este de 55 milioane euro, cu 600.000 euro mai mica fata de suma pentru care a fost cumparata in anul 2007.

“Toate cladirile pe care le avem in portofoliu sunt asigurate, inclusiv Millennium Business Center si Iris Shopping Centre, din Bucuresti. Millenium a fost evaluata la 55 milioane de euro, iar evaluarile se fac la fiecare 12 luni”, a declarat Dietmar Müller, purtatorul de cuvant al DEGI.

Costul asigurarii pe care Millennium Business Center o are la AIG nu a fost facut public, insa Dietmar Müller a precizat ca acopera si pierderile chiriei pentru o perioada de cel mult trei ani.

Printre chiriasii Millennium Business Center se numara: Alpha Bank, Transeletrica, Sanofi-Aventis si Banca Mondiala.

Aproximativ 20 de echipaje de pompieri au intervenit vineri noapte pentru a stinge incendiul izbucnit la cladirea de birouri, care a cuprins cel putin trei etaje din cele 19 ale cladirii.

DEGI a cumparat cladirea de birouri in anul 2007, de la fondul de investitii britanic, European Convergence Property Company, care o cumparase, la randul sau, cu un an inainte, de la Antonis Kapraras si Euroestate, o companie controlata de familia Kanellas din Grecia.

Millennium Business Center este realizata integral din sticla si otel si are 24 de niveluri, patru subterane, parter, 18 etaje si un etaj tehnic, avand o inaltimea totala de 72 de metri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri