Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast, cel mai mare investitor in imobiliarele locale, anunta ca isi va vinde active din Romania si ca e posibil sa faca exit si dintr-un mall din Moscova pentru a reduce dependenta de aceste piete, potrivit lui Eduard Zehetner, CEO al grupului.
“Am investit prea mult in tari ca Romania sau in centrele comerciale din Moscova", a mai declarat Eduard Zehetner, in varsta de 58 de ani, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Piata proprietatilor din Romania, cea mai mare mare pentru Immoeast din Europa Centrala si de Sud Est, a fost lovita cel mai mult din toata regiunea de criza financiara, potrivit raportului anual al companiei.

“Nu vindem fortati, ci pentru ca vrem sa restructuram portofoliul in ceea ce vrem”, a mai spus Zehetner.

Declaratia surprinde in contextul in care gigantii imobiliari austrieci au anuntat recent ca si-ar putea relua investitiile in Europa de Est.

Potrivit Bloomberg, Immoeast avea in Romania, la finalul lui aprilie, 72 de proprietati si active in valoare de 750 milioane euro (1,2 mld. dolari), adica 13% din totalul de active detinute de dezvoltatorul austriac.

“Proportia investitiilor Immoeast in Romania este destul de mare. Vanzarea activelor din Romania face sens si ar putea sa investeasca banii in alte parti”, a spus Gernot Jany, analist Erste Group.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri