Omul de afaceri Dinu Patriciu a preluat controlul la fondul imobiliar Deutsche Land, dupa ce Black Sea Global Properties (BSGP), detinuta de acesta, a anuntat vineri ca a majorat cu 8% oferta pentru preluarea controlului fondului, potrivit Property Week.
Oferta Black Sea Global Properties s-a ridicat la 43,2 milioane de lire sterline (47 milioane de euro), respectiv 13 penny pe actiune, avand acordul irevocabil din partea a 23,3% din actionarii Deutsche Land. Oferta anterioara, de 12 penny pe actiune, a fost respinsa.

Astfel, Black Sea Global controleaza 55,4% din actiunile Deutsche Land. Portofoliul Deutsche Land, evaluat la 525 milioane de euro, include cladiri de birouri (60%), retail (32%), hoteluri (6%) si 2% cladiri rezidentiale, mai scrie publicatia Property Week, citata de NewsIn.

De asemenea, in luna iunie, BSGP facea o oferta cash pentru fondul Rutley European Property, la pretul de sase penny pe actiune. La sfarsitul anului 2008, Rutley avea datorii de 476 milioane euro, majoritatea acestora (aproximativ 60%) fiind scadente pana in 2012. Rutley controla la sfarsitul anului trecut active in valoare de 569,3 milioane lire sterline, conform raportului financiar.

Noile plasamente imobiliare ale fondului controlat de Dinu Patriciu au in comun nivelul inalt al datoriilor, dupa pierderi suferite anul trecut, si expunerea mare pe piata imobiliara din Germania.

Deutsche Land a inregistrat pierderi nete de 69 milioane euro in 2008, conform standardelor IFRS, conform datelor de pe site-ul companiei. Portofoliul de proprietati era evaluat la finalul anului trecut la 560,1 milioane euro si era format din 54 de proprietati comerciale si 15 active din sectorul rezidential. Deutsche Land avea datorii de 482,8 milioane euro la finalul lui 2008.

Insumate, datoriile celor doua companii preluate de Black Sea Global Properties se ridicau la circa 959 milioane euro la finalul anului trecut.
Portofoliile imobiliare detinute de cele doua companii preluate de fondul lui Dinu Patriciu valorau 1,16 miliarde euro la finalul anului trecut.
Omul de afaceri Dinu Patriciu este implicat in investitii imobiliare de peste 600 milioane euro, numai in Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri