Grupul italian Nusco, care detine pe piata locala o fabrica de usi si ferestre, precum si mai multe investitii in sectorul imobiliar, a amanat pentru a patra oara inceperea lucrarilor de constructie la proiectul rezidential Luca Stroici.
Incepand cu sfarsitul anului trecut, reprezentantii grupului au avansat trei termene de incepere a proiectului de locuinte: primavara acestui an, iulie si apoi luna septembrie. In prezent, reprezentantii Nusco apreciaza ca lucrarile de constructie a locuintelor vor demara in prima parte a anului 2010.

„In acest moment asteptam aprobarea autoritatilor pe planurile de constructie optimizate pe care le-am elaborat. Estimam ca lucrarile de constructie vor fi demarate in prima jumatate a anului viitor, iar vanzarile vor incepe dupa doi ani de la inceperea constructiei”, a declarat, pentru Wall-Street, Michele Nusco, CEO al grupului italian.

Proiectul rezidential va cuprinde 42 de apartamente, de 2-4 camere, la un pret de 2.200-2.800 de euro/metru patrat. Valoarea investitiei este estimata la sase milioane de euro.

Cel mai avansat proiect imobiliar al grupului italian este cladirea de birouri si spatii de retail Nusco Tower (zona Barbu Vacarescu). Cladirea va avea o suprafata construita desfasura de 24.000 de metri patrati si un regim de inaltime de parter plus 19 etaje. In prezent, constructia Nusco Tower a ajuns la nivelul al 18-lea.

„Lucrarile de constructie evolueaza conform planului stabilit, cladirea va fi gata in aprilie 2010. Suntem in discutii avansate cu potentiali clienti si suntem increzatori ca pana la finalizarea constructiei spatiile vor fi aproape in intregime preinchiriate”, spune Nusco.

Investitia totala in Nusco Tower se ridica la 50 de milioane de euro, 30% din cost fiind acoperit din surse proprii, restul dintr-un credit de la Unicredit Tiriac Bank.

Constructorul Nusco Tower este grupul Coifer, controlat de compania poloneza Polimex – Mostostal.

Pe langa cele doua proiecte imobiliare, grupul italian se afla in negocieri cu mai multe lanturi internationale, pentru constructia unui hotel de patru stele, tot in zona Barbu Vacarescu.

Proiectul va fi amplasat pe un teren de circa 2.500 de metri patrati aflat in posesia grupului italian, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti. Schita hotelului arata ca unitatea va avea 180 de camere de cazare, iar regimul de inaltime va fi parter plus 11 etaje. Investitia totala va fi de peste 25 milioane de euro.

„Deocamdata, dezvoltarea unui proiect in acest domeniu se afla in stadiu de concept”, mentioneaza Michele Nusco.

Grupul Italian mai detine trei cladiri de birouri in Bucuresti, achizitionate in ultimii ani, a caror suprafata totala este de circa 15.000 de birouri.
Italienii sunt proprietarii a circa 50 de hectare de pamant in Romania, din care doua in Pantelimon, 12 in Tunari, doua pe DN1 si alte doua in Voluntari.

De asemenea, fabrica de usi si de ferestre detinuta de grupul Nusco in zona Aurel Vlaicu din Bucuresti este amplasta pe un teren de 30 de hectare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri