Compania Romfelt Real Estate, din actionariatul careia fac parte Dan Pascariu, presedintele Unicredit Tiriac Bank, Cristian Sima, presedintele WBS Holding si dramaturgul Adrian Lustig, a vandut unui fond de investitii un pachet de aproximativ 35 de apartamente din proiectul Doamna Ghica Plaza.
Pana in prezent, au fost vandute circa 33% din cele 616 apartamente ale ansamblului rezidential Doamna Ghica Plaza, situat in cartierul Colentina. Preturile pornesc de 56.724 euro plus TVA, pentru garsoniere si ajung la 152.000 euro plus TVA, in cazul apartamentelor cu patru camere.

„Cred ca, in medie, in ultimele doua luni si jumatate, am vandut un apartament pe zi, incluzand locuintele vandute catre fondul de investitii. In cadrul acestei tranzactii, nu a fost vorba de un discount considerabil, ci de plata intr-o singura transa. In acest fel, nu vom ramane blocati cum au facut-o dezvoltatorii care au vandut catre fonduri de investitii si au primit doar 10% din valoarea tranzactiei”, a declarat Avi Shloush (foto), general manager al proiectului Doamna Ghica Plaza.

Ansamblul rezidential este format din noua blocuri: patru cu patru etaje, patru cu 16 etaje si un turn cu 24 de etaje, cu o inaltime totala de 78 metri. Pana in aceasta vara, proiectul a fost promovat sub numele de Romfelt Plaza, dar israelianul Shloush este de parere ca noul nume va ajuta la o mai buna cunoastere a complexului, astfel incat nimeni sa nu mai intrebe unde este situat.

Odata cu recrutarea lui Avi Shloush in aceasta vara, investitorii au decis sa creasca si numarul agentilor de vanzari, in prezent, patru persoane plus Shloush incercand sa vanda cele peste 400 de apartamente ramase fara cumparator.

Shloush este insa optimist si crede ca va reusi sa vanda intregul proiect pana la sfarsitul anulului viitor, avantajul fiind ca blocurile sunt finalizate si potentialii cumparatori pot vedea exact pe ce dau banii. Primii locatari urmeaza sa se mute cel tarziu in luna ianuarie, potrivit reprezentantilor Romfelt. In ceea ce priveste apartamentele vandute fondului de investitii, aceastea vor fi inchiriate si, peste doi-trei ani, vandute, dupa cum afirma Avi Shloush.

Doamna Ghica Plaza a necesitat o investitie de 75 milioane de euro, banca finantatoare fiind Alpha Bank.
Printre actionarii companiei Romfelt Real Estate se numara Adrian Lustig (10,83%), Cristian Sima (9%) Dan Pascariu (7,38%) si avocatul Calin Andrei Zamfirescu 4,94 %, potrivit datelor de la Registrul Comertului.O participatie de 44,85% este detinuta de compania de investitii slovaca Aktiva Nalozbe.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri