Compania cu actionariat israelian Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului Planorama din zona Doamna Ghica, a angajat BSR Europe ca manager de proiect pentru a finaliza primele doua blocuri ale ansamblului rezidential. Dezvoltatorul afirma ca ar putea primi un nou imprumut de la Piraeus Bank, insa pentru ca cele doua blocuri sa poate fi finalizate, cumparatoriilor li se impune sa renunte la penalitati.
"Euro Habitat este pe punctul de a primi de la un nou imprumut de la Piraeus Bank, preconditiile contractului de acordare a imprumutului fiind un cashflow pozitiv, echilibrat si acordul clientilor pentru noile termene de predare: T3 – sfarsit mai 2010; T4 – sfarsit decembrie 2010. O alte preconditie a bancii a fost ca Eurohabitat sa contracteze un manager de proiect cu experienta pentru a primi imprumutul. Managerul de proiect aprobat a fost BSR”, se arata in comunicatul dezvoltatorului.

Euro Habitat afirma ca o parte dintre clientii proiectului Planorama care au semnat contracte de reziliere si-au primit banii inapoi, dar daca mai multi clienti ar cere anularea contractelor, compania ar intra in insolventa.

“Daca ar trebui platite penalitatile clientilor, imprumutul obtinut ar fi, din start, insuficient. Imprumutul acordat de banca are in vedere continuarea lucrarilor, nu plata unor penalitati acumulate independent de activitatea si vointa sa. Doar in acest mod contractul cu Piraeus ar fi logic si valid”, declara Joseph Etstein, managing director BSR Europe.

Daca toti clientii din T3 si T4 vor fi de acord cu privire la noile termene de predare si vor renunta la penalitati, reprezentantii celor doua companii sustin ca se va putea accesa imprumutul de la banca si Euro Habitat va investi inca 2,5 milioane de euro.

„Pentru clientii din T3, Euro Habitat va onora platile in asteptare pentru contractele care au fost anulate, pentru a debloca conturile, va face ultimele teste si va incepe predarea imediat ce acestea se vor finaliza. Pentru clientii din T4, va urma o licitatie prin care sa se angajeze constructorul general, in maxim 60 de zile din momentul in care banca semneaza noul contract de credit cu Eurohabitat”, se mai arata in comunicat.

“Ce nu trebuie sa uite clientii este faptul ca sunt limitati de timp si ca trebuie sa ia o decizie unanima in maximum doua saptamani, astfel incat reinceperea constructiei sa nu fie amenintata sau chiar anulata”, subliniaza Etstein.

Euro Habitat a lansat in anul 2005 proiectul Planorama, avand patru blocuri, cu cate 15 etaje si totalizand 1.104 apartamente. Primul bloc, T3, avea ca termen de finalizare vara anului 2007.

Citeste si Cosmarul unui proiect rezidential mereu amanat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri