Dole, cel mai mare producator si distribuitor de fructe proaspete la nivel mondial, cunoscut pe piata locala in special ca distribuitor de banane, si-a mutat sediul in cladirea HQ Victoriei, a anuntat compania de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, intermediarul tranzactiei.
Dole a inchiriat o suprafata de 400 mp, la etajul unu al cladirii HQ Victoriei, amplasata pe strada Grigore Alexandrescu, pentru o perioada de cinci ani, cu posibilitate de intrerupere a contractului dupa trei ani.

“Am ales aceasta cladire pentru amplasamentul sau – acces usor la mijloacele de transport in comun, apropierea de centru orasului si de aeroport , dar si pentru calitatea si dimensiunea constructiei. Alti factori decisivi au fost posibilitatea de a inchiria exact necesarul de mp si locuri de parcare dorit si, bineinteles, pretul tranzactiei”, a declarat, pentru Wall-Street, Daniela Petra, director financiar al Dole Romania.

Relocarea companiei Dole a fost intermediata de Costa Sponte, consultant in cadrul diviziei de birouri a The Advisers/Knight Frank, sub coordonarea lui Horatiu Florescu, presedinte & CEO al companiei de consultanta imobiliara.

“Procesul de cautare si gasire a unui spatiu de birouri de clasa A, pentru un pret rezonabil, a durat circa patru luni, iar in ceea ce priveste colaborarea cu The Advisers/Knight Frank, procesul a durat aproximativ doua saptamani pana la identificarea spatiului si o luna pana la semnarea contractului”, a adaugat oficialul Dole.

HQ Victoriei are o suprafata inchiriabila de aproape 5.000 mp, dezvoltata pe cinci niveluri si un grad de inchiriere de peste 70%, urmand sa-si primeasca primii chiriasi la inceputul anului viitor.

In zona Piata Victoriei, chiriile pentru spatiile de birouri variaza intre 18-20 euro/mp/luna in cazul cladirilor cu o locatie buna si suprafata mare pe etaj sau intre 15-17 euro/mp/luna pentru celelalte cladiri.

La nivel global, afacerile Dole depasesc 7 miliarde de dolari pe an. In mai 2009, Dole a preluat compania Distrifrut, unicul distribuitor al fructelor Dole in Romania, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri