Dezvoltatorul Centerra Capital Partners va incepe la jumatatea anului constructia primei faze a centrului comercial Coresi Shopping City, amplasat pe platforma fostei uzine Tractorul Brasov. Proiectul va fi dezvoltat in doua faze si va necesita o investitie de 110 milioane de euro, suma pe care reprezentantii companiei spus ca o pot acoperi din surse proprii.
Primul chirias al proiectului este hipermarketul Auchan, care va investi 20 milioane de euro intr-un magazin cu o suprafata de vanzare de 10.500 mp.

Prima faza a Coresi Shopping City va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 45.000 mp si va fi finalizata in trimestrul al treilea din 2011, investitia fiind estimata la 44 milioane de euro. Pe langa Auchan, aceasta faza va gazdui o galerie comerciala, un centru de bricolaj, un magazin de mobila si unul de articole sportive.

A doua faza a parcului comercial va avea o suprafata inchiriabila de 40.000 mp si va include 150 magazine, cafenele, restaurante si un cinematograf multiplex cu ecrane 3D digitale, investitia fiind estimata la 66 milioane de euro.

„Investitia in ambele faze ajunge la 110 milioane de euro. Putem finanta intreaga suma din surse proprii, insa incercam sa optimizam aceasta investitie si sa obtinem o finantare bancara”, a declarat Silviu Savin (foto), managing partener al Centerra Capital Partners.

In imediata apropiere a proiectului comercial, reprezentantii Centerra au in plan dezvoltarea unui centru de sport inchis, cu o suprafata inchiriabila de 28.000 mp, in prezent purtandu-se discutii cu mai multi operatori.

„Pentru 80% din spatiile Coresi Shopping City purtam discutii cu potentiali chiriasi, iar pentru 35% din spatii discutiile sunt in stadii avansate. Vom avea magazine cu suprafete cuprinse intre 25 si 2.500 mp, exceptand magazinele de mobila si bricolaj care vor ocupa suprafete mult mai mari”, a afirmat silviu Savin, refuzand sa ofere detalii asupra chiriilor din centrul comercial.

„Este adevarat ca au scazut foarte mult chiriile pentru spatiile de retail, dar in acelasi timp au scazut si costurile de constructie”, a subliniat Savin.

Reprezentantii Centerra estimeaza un trafic anual de 5,5 milioane de vizitatori dupa ce ambele faze ale parcului comercial vor fi finalizate.

Pe langa Coresi Shopping City, proiectul imobiliar de pe platofrma Tractorul Brasov include si o zona de birouri, planificata sa aiba o suprafata totala de 125.000 mp.

Pana in prezent, Centerra a renovat si inchiriat 7.000 mp de birouri, din suprafata actuala, de 15.000 mp. Chiriasii sunt companiile Computers Generated System (CGS), IBM, Freudenberg si Fresenius Medical. In renovarea si amanajarea cladirilor au fost investiti 20 milioane de euro si alti 24 milioane de euro vor fi investiti in prima faza a proiectului de birouri.

Dezvoltatorul Centerra Capital Partners, controlat de fondul de investitii Cheynee Capital, a achizitionat in vara anului 2007, prin intermediul companiei Flavus Investitii, activele platformei Tractorul (terenurile, halele si o parte din utilaje), pentru suma 77 milioane euro.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri