Fondul britanic de investitii Tri Investments a finalizat tranzactia de preluarea a celor 69 de apartamente din cadrul proiectului Eminescu View, in schimbul sumei de 11,5 milioane de euro, a anuntat casa de avocatura DLA Piper, care a consiliat cumparatorul.
Proiectul Eminescu View, amplasat pe strada Eminescu din sectorul 2 al Capitalei, cuprinde 69 de apartamente care au fost livrate la sfarsitul anului trecut. Britanicii au inceput tranzactia de preluare a proiectului in 2007, in aceeasi perioada in care au inceput si preluarea celor 69 de apartamente din cadrul proiectului Perla Residence, in schimbul a aproximativ 15,5 milioane de euro.

"Sunt mai multe proiecte in care dezvoltatorii ar pierde mai multi bani daca le-ar abandona si atunci decid sa faca un efort pentru a le duce la capat si astfel de a le materializa mai usor", explica Alin Buftea (foto), coordonatorul practicii de imobiliare si constructii a biroului DLA Piper din Bucuresti, motivul pentru care tranzactia a fost inchisa dupa aproape trei ani.

Consultantul pentru investitii imobiliare pentru cele doua achizitii a fost Salamanca Capital, iar DLA Piper a vizat transferul catre portofoliul fondului britanic de investitii a celor 69 de apartamente si a anexelor aferente din complexul Eminescu View aflate in proprietatea Remax Imobiliare, valoarea tranzactiei fiind de 11,5 milioane de euro.

Proiectul din strada Eminescu are o suprafata totala de 13.000 mp, dintre care 9.500 mp de spatii rezidentiale si 3.500 mp de birouri, intreaga suprafata fiind desfasurata pe opt etaje. Remax Imobiliare din cadrul grupului israelian Future Group a ramas proprietarul spatiilor imobiliare din partea inferioara a imobilului.

Apartamentele au intre una si cinci camere, suprafetele fiind intre 38,54 si 149,63 mp.

"Investitorii intentioneaza sa vanda direct sau printrun «system let to buy» (n.r: inchiriere cu optiune de cumparare) prin care clientii pot inchiria apartamentele, inainte sa le achizitioneze", a adaugat avocatul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri