Retailerul suedez de fashion H&M (Hennes&Mauritz) poarta discutii pentru inchirierea mai multor spatii comerciale in Bucuresti, o intrare pe piata locala fiind posibila anul viitor sau, cel tarziu, in 2012, potrivit reprezentantilor companiei de consultanta Krammer & Wagner.
Consultantul imobiliar Krammer & Wagner, cunoscut pentru inchirierea parcului de retail Militari Shopping Centre, a fost numit agent de inchiriere pentru proiectele Coresi Shopping City, dezvoltat de Centerra Capital Partners in Brasov si pentru Promenada Mall, dezvoltat de Raiffeisen evolution.

„Pentru Promenada am fost numiti agent exclusiv de inchiriere in luna decembrie 2009. In prezent, ne aflam in negocieri cu retailerii H&M, Decathlon si C&A. Mall-ul trebuie sa fie gata pana la sfarsitul anului 2012, insa cred ca cei de la H&M vor intra mai devreme pe piata, cel mai probabil anul viitor in cadrul unor proiecte deja finalizate”, a declarat, pentru Wall-Street, Sorin Scurtu (foto), head of leasing and legal department al companiei Krammer & Wagner.

Reprezentantii Reiffeisen evolution nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru a confirma informatia. Surse din piata au declarat insa ca suedezii de la H&M sunt in negocieri cu mai multe centre comerciale finalizate din Bucuresti, printre variantele posibile numarandu-se Plaza Romania sau Sun Plaza. Oficialii Anchor Grup, proprietarul centrului comercial Plaza Romania, nu au comentat insa aceasta informatie.

„Pentru Coresi, in Brasov, purtam negocieri avansate cu OBI si Kika pentru prima faza a proiectului, iar pentru a doua faza negociem cu C&A si H&M”, a adaugat Sorin Scurtu.

Contactati de Wall-Street, reprezentantii Centerra Capital Partners, dezvoltatorul Coresi Shopping City, a infirmat declaratiile. „Nu suntem in negocieri mai avansate cu OBI sau Kika decat suntem cu alti retaileri de mobila si bricolaj. In ceea ce priveste discutiile pentru a doua faza a proiectului, acestea ies din discutie”, au explicat cei de la Centerra Capital Partners, afirmand ca au desemnat compania Krammer & Wagner in urma cu un an pentru inchirierea proiectului, alaturi de o echipa interna a dezvoltatorului.

Unul din motivele pentru care consultantii imobiliari mizeaza pe intrarea celor de la H&M pe piata locala in urmatorii doi ani este nivelul scazut al chiriilor si gradul de neocupare din piata de retail.

Este foarte greu pentru un proprietar de mall din Bucuresti sa mai obtina acum o chirie de 30 euro/mp/luna, iar pentru un centru comercial dintr-un oras secundar este greu sa obtina o chirie mai mare de 17-18 euro/mp/luna”, a incheiat Sorin Scurtu, de la Krammer & Wagner.

H&M opereaza in 36 de tari, avand peste 2.000 de magazine si 74.000 de angajati. Cea mai mare piata este Germania, urmata de Marea Britanie si Suedia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri