Compania petroliera Eni Romania (fosta Agip Romania) a inchiriat 1.200 mp de spatii de depozitare in complexul Atlas Business Center, amplasat in zona Pipera, a anuntat consultantul imobiliar The Advisers/Knight Frank, intermediarul tranzactiei.
“Companiile cauta spatii care sa aiba o inaltime cuprinsa intre 8 si 12 m, cu un design eficient, dotate cu rampe de incarcare/ descarcare si care sa beneficieze de spatii de birouri in interiorul sau in apropierea depozitelor”, a declarat Elisabeta Bosneag, consultant al departamentului industrial in cadrul The Advisers/Knight Frank.

Atlas Business Center cuprinde 24.000 mp spatii de depozitare si 4.500 mp spatii de birouri. Printre chiriasii complexului se mai numara companiile DSV, Aston, Johnson Wax, Orange, Tchibo, Fujifilm, Sharp, RHS Tornado.

Parcul industrial a fost dezvoltat de compania Atlas Corporation, controlata de firmele Deyeswood Co. Limited si Chroma Holdings (Overseas) Ldt, ambele inregistrate in Cipru, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Recent, Eni Romania a anuntat ca vrea sa deschida patru benzinarii in acest an, printr-o investitie de circa 4 milioane euro, astfel incat pana la sfarsitul lui 2010 sa ajunga la o retea de 42 de benzinarii. De asemenea, cele 38 de benzinarii Agip din Romania isi vor schimba denumirea in Eni, dupa numele grupului italian Eni din care fac parte, dupa ce si Agip Romania SA si-a schimbat in luna februarie denumirea in Eni Romania SRL.

Eni si-a inceput activitatea in Romania in 1995 sub denumirea de Agip Romania si activeaza in domeniul distributiei de carburanti (benzina si motorina), GPL si lubrifianti. Compania detine in Romania 38 de benzinarii. Eni Romania SRL are 220 de angajati si in 2009 a inregistrat vanzari nete de 320 milioane lei.

Printre principalele tranzactii anuntate in acest an pe sectorul industrial se numara Golden Foods, care a preinchiriat 6.000 mp spatii de depozitare in Millenium Logistic Park, Saint-Gobain Construction Products - 3.260 mp in Bucharest West, Pet Centar - 1.065 mp in Mega Center si Schachermayer - 1.700 mp in Centrul de distributie Monsena.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri