Compania internationala de cosmetice Avon a inchiriat o suprafata de 1.200 mp de birouri in cladirea EuroTower, dezvoltata de Cascade Group la intersectia bulevardelor Barbu Vacarescu si Lacul Tei, a anuntat consultantul imobiliar DTZ echinox, intermediarul tranzactiei.
Avon va ocupa noul sediu incepand cu data de 15 iunie si, potrivit unui comunicat recent al dezvoltatorului, va plati o chirie lunara de circa 18 euro/mp, ceea ce inseamna aproape 260.000 euro/an. Anterior, sediul Avon era amplasat pe strada Ermil Pangratti, in apropiere pe Piata Charles de Gaulle.

Pe langa cei 1.200 mp de birouri, Avon a mai rezervat si 14 locuri de parcare. Negocierile pentru alegerea noului sediu au durat sase luni, dupa ce DTZ Echinox a castigat in luna noiembrie 2009 contractul de reprezentare exclusiva a companiei de cosmetice.

“Am reusit sa propunem Avon o varianta flexibila si accesibila din punct de vedere al acomodarii si extrem de eficienta in ceea ce priveste consumul de energie. Studiile DTZ arata ca majoritatea companiilor sunt dispuse sa investeasca in chirie mai mult de 75% din economiile facute la costurile de intretinere prin alegerea unei cladiri verzi” a declarat Mihnea Serbanescu, director general DTZ Echinox.

Cladirea EuroTower (foto) este structurata pe parter plus 19 etaje si cinci niveluri de parcare subterana, cu 180 de locuri. Suprafata construita este de 18.000 mp, din care 16.300 mp inchiriabili.

Cascade Group este filiala romana a fondului olandez de investitii East & Central European Venture Capital BV, care finanteaza dezvoltarea de proiecte comerciale si rezidentiale. Cascade Group a fost infiintat in Romania in anul 1998 si dezvoltat Cascades Business Center, o cladire de birouri de 6.000 de mp. Proiectul a fost vandut catre fondul de investitii Fabian in anul 2005, intr-o tranzactie de 12 milioane de euro.

Stocul total de spatii de birouri estimat a fi livrat in acest an este de circa 280.000 mp inchiriabili, din care 68.000 mp au fost livrati deja in primul trimestru. In prezent, DTZ Echinox estimeaza un volum de 287.000 mp inchiriabili de spatii de birouri disponibile, ceea ce plaseaza rata medie de neocupare la 18%.

Cladirea Euro Tower a fost finalizata in primavara, gradul de ocupare ridicandu-se la 65%, se arata intr-un anunt recent al fondului de investitii European Convergence Development Company (ECDC) , actionarul majoritar al dezvoltatorului.

European Convergence Development Company (ECDC), administrat de Charlemagne Capital Limited, mai este activ pe piata locala prin proiectul rezidential Asmita Gardens, unde a achizitionat in august 2006 jumatate din proiect, prin incheierea unui parteneriat cu grupul indian Asmita.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri