Dupa ce anul trecut, piata de evaluare a scazut cu circa 17%, ajungand la 25 milioane de euro, in acest an cel mai optimist scenariu cu care lucreaza Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) este o crestere de 4%, pana la 26 milioane de euro.
„Piata de evaluare din Romania a scazut in 2009 cu circa 17% fata de anul precedent, pana la aproximativ 25 milioane de euro. Pentru 2010, cel mai optimist scenariu, bazat pe prognozele economice de la inceputul anului, indica o creste de 4%, pana la 26 milioane de euro”, a declarat Filip Stoica (foto), presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR).

Anul trecut, aproximativ 70% din totalul cifrei de afaceri a pietei a fost reprezentat de evaluarile de proprietati imobiliare. Restul de 30% este impartit intre evaluari de companii (peste 20%), evaluari de bunuri mobile (8%) si evaluari de instrumente financiare (1%).

„Anul acesta se vor mentine ponderile serviciilor de evaluare in total piata si cred ca vom vedea o usoara crestere pe segmentul evaluarilor de instrumente financiare”, a adugat presedintele ANEVAR.

Din totalul lucrarilor de evaluare realizate in 2009, circa 2,05% au fost evaluari pentru programul Prima Casa, 51,20% pentru garantari ipotecare, 26,13% pentru situatii financiare, 9,96% pentru fuziuni, achizitii si delistari, 3,42% pentru despagubiri in caz de exproprieri si 7,24% au reprezentat alte lucrari, inclusiv cele pentru companiile aflate in insolventa.

Infiintata in anul 1992, ANEVAR este asociatia profesionala ce reprezinta peste 5.000 de membri titulari persoane fizice si aproape 270 de companii.

Citeste si Cum a supravietuit piata de evaluare primului an de criza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri