Belgienii Kris Henri Remi Carton si Steven Van Den Bossche, actionari ai grupului BelRom, vor investi 45 milioane de euro intr-un centru comercial amplasat in curtea uzinei Electroputere Craiova, care se va desfasura pe un teren de 15 hectare, achizitionat recent de cei doi oameni de afaceri la un valoare care nu a fost facuta publica.

Centrul comercial Electroputere Shoping Center va fi dezvoltat de compania ompania K&S Electric Power Point, controlata de Kris Henri Remi Carton si Steven Van Den Bossche, pe un teren de 15 hectare din curtea uzinei Electroputere Craiova, cumparat in urma cu mai putin de un an de cei doi belgieni.

"Nu vrem sa demolam nimic, decat anexele care se gasesc acolo. In rest, vom amenaja acele hale de la Electroputere, care vor fi insa adaptate la zilele noaste", a afirma Adrian Tulhina, office project manager al Electroputere Shoping Center, citat de Mediafax.

Lucrarile de constructie vor incepe in luna septembrie si vor dura circa un an si jumatate. Valoarea investitiei, fara costul terenului, se ridica la circa 45 milioane de euro, o parte din bani provenind din finantare bancara.

“Terenul a fost cumparat in urma cu mai putin de un an, insa nu pot face publica suma. Constructia va incepe in luna septembrie, in prezent suntem in faza de PUZ (n.r: Plan Urbanistic Zonal) si discutam cu mai multi chiriasi, aceiasi care se regasesc in orice mall urban”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Tulhina, adaugand ca mai multe detalii vor fi anuntate pe 9 septembrie, in cadrul unei conferinte de presa.

Reprezentantul Electroputere Shoping Center sustine ca in centrul comercial de la Craiova vor veni firme precum Ocean, Zara, Mango si sunt discutii avansate pentru amenajarea a 12 sali de cinema in reteaua CinemaCity.

Potrivit proiectului de constructie, Electroputere Shoping Center prevede amenajarea unei galerii comerciale, pe o suprafata de 30.189 mp, dintre care 20.000 mp vor fi ocupati de magazine, un hipermarket pe doua niveluri, un magazin de bricolaj tot pe niveluri, un magazin sportiv cu o suprafata de 5.700 mp si locuri de parcare.

“Suprafata ocupata la sol a corpurilor existente, hale industriale propuse a se reconfigura functional si a constructiilor auxiliare necesare completarii functionalitatiilor coomplexului comercial, este de 73.129 mp . Suprafata totala a imobilelor ce vor fi mentinute in incinta (spatii administrative ale Electroputere) totalizeaza o suprafata de 2.191 mp. Se vor desfiinta in partea de vest si sud-vest a incintei studiate o serie de constructii avand o suprafata totala construita de 8.490 mp”, se arata in proiectul centrului comercial.

La sfarsitul lunii aprilie, primarul interimar al Craiovei, viceprimarul Marinica Dinca, anunta ca un investitor este interesat sa amenajeze intr-una dintre halele nefunctionale ale fabricii Electroputere un mall.

"In acea hala oricum nu mai lucreaza nimeni. Este o hala in care se afla utilaje, inclusiv o macara, si care va fi amenajata ca mall. Structura halei va ramane aceeasi", spunea viceprimarul Marinica Dinca. Potrivit acestuia, hala in care ar urma sa fie amenajat centrul comercial reprezinta "circa 20% din suprafata fabricii".

Dezvoltatorul K&S Electric Power Point este controlat de companiile Holdekor BVA (50% din actiuni), detinuta integral de Steven Van Den Bossche, si de Carpa Holding BVBA (50%), detinuta de Kris Henri Remi Carton, amandoi facand parte din actionariatul BelRom si din conducerea fondului de investitii New Europe Property Investments (NEPI), potrivit datelor de la Registrul Comertului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri