Bucurestiul, Sofia si Varsovia sunt, in aceasta ordine, cele mai scumpe capitale din Europa in functie de veniturile medii anuale ale populatiei raportate la costul locuintelor, potrivit unui studiu realizat de compania poloneza de analiza a pietei Home Broker, conform Mediafax.
Astfel, salariile medii anuale din Romania, Bulgaria si Polonia ajung pentru cumpararea a 1-2 metri patrati intr-o locuinta situata intr-o zona centrala.

In Romania, cu un salariu mediu anual aferent anului 2008 se puteau cumpara numai 1,4 metri patrati dintr-o locuinta de 120 de metri patrati aflata in centrul Bucurestiului, care costa 3.484 euro pe metru patrat, se arata in studiu.

Bulgarii puteau cumpara 1,7 metri patrati, la un pret de 1.759 euro/mp.

La polul opus, potrivit Home Broker, se afla orasele Bruxelles, Berlin si Viena, unde salariul mediu anual este suficient pentru achizitia a peste 10 metri patrati.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in iulie la 1.427 euro/mp de suprafata utila, iar pentru cele vechi la 1.179 euro/mp.

Preturile in euro solicitate de proprietarii locuintelor din Bucuresti s-au redus de la inceputul crizei pe piata imobiliara, martie 2008, cu aproape 50%, iar raportat la valoarea in lei scaderea a ajuns la 40%, conform imobiliare.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri