Compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE), candva numarul doi pe piata locala de profil, a inregistrat anul trecut pierderi de 2,38 milioane de euro, in timp ce afacerile companiei au fost de 2,17 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.
CBRE, care a functionat pana de curand sub numele de CBRE|Eurisko, a raportat pentru anul trecut pierderi de 2,38 milioane de euro, fata de profitul de circa 3 milioane de euro afisat in 2007, an in care compania s-a clasat pe locul al doilea in topul consultantilor imobiliari, dupa Colliers.

Afacerile CBRE s-au ridicat anul trecut pana la 2,17 milioane de euro, de peste sase ori mai mici fata de afacerile din 2007. Pentru anul 2008, consultantul imobiliar nu si-a depus bilantul la Registrul Comertului.

Numarul mediu de salariat a scazut de la 108 la 53 in ultimii doi ani. Compania este condusa in prezent de Radu Lucianu (foto), care ocupa functia de managing director CBRE Romania.

In luna februarie 2008, CB Richard Ellis (CBRE) a cumparat Eurisko Consulting pentru suma de 24 milioane de euro (35 milioane de dolari), consultantul imobiliar functionand in prezent sub denumirea de CBRE.

Inainte de tranzactie, proprietarii Eurisko erau: Ionut Dumitrescu (14,5%), Dan Gabriel Marchivici (14,5%) si firma Fastahead, inregistrata in Cipru, care detinea 71% din firma, fiind controlata de fondatorii si executivii companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri