Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, care detine in Bucuresti centrul comercial Sun Plaza, a incasat in primul semestru venituri din chirii de 48,2 milioane euro, in crestere cu 3,5 milioane de euro fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata in raportul companiei.
In primul semestru al anului, veniturile din chiriile incasate la nivel global de Sparkassen Immobilien s-au ridicat la 48,2 milioane de euro, cu 3,5 milioane de euro mai mult fata de veniturile incasate in aceeasi perioada a anului 2009.

“Aceasta crestere este datorata deschiderii unor noi centre comerciale, Sun Plaza (foto) in Bucuresti si Serdika Center in Sofia. Cele doua mall-uri au fost deschise in primavara si sunt inchiriate in proportie de 97%, respectiv 99%”, se arata in raportul semestrial publicat de Sparkassen Immobilien.

Sun Plaza a inregistrat in prima jumatate a anului un trafic de 25.000 de vizitatori/zi in cursul saptamanii si 35.000 de vizitatori/zi in weekend. In apropierea mall-ului, Sparkassen Immobilien are in dezvoltare doua cladiri de birouri, care erau planificate spre livrare in vara acestui an.

“Spatiile de birouri, cu o suprafata de circa 10.000 mp, vor fi livrate pana la sfarsitul anului. In prezent, se poarta negocieri cu potentiali chiriasii si estimam ca primele contracte vor fi semnate la sfarsitul verii”, se mai arata in raportul companiei.

La data de 30 iunie anul curent, portofoliul detinut de divizia de investitii imobiliare a Erste Bank cuprindea 241 de proprietati rezidentiale, comerciale, spatii de birouri si hoteluri, cu o valoare totala de 1,85 miliarde de euro.

Sparkassen Immobilien detine proprietati in Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Bulgaria si Romania. Cea mai mare parte din portofoliu se afla in Germania (29,8%), urmand apoi Austria (24,9%), Europa de Sud-Est (Bulgaria, Romania si Croatia) cu o cota de 24,2% din portofoliul companiei si Europa Centrala si de Est (Cehia, Slovacia si Ungaria), care constiuie 21,1% din portofoliu.

Circa 30% din totalul spatiilor detinute de Sparkassen Immobilien sunt proprietati comerciale si spatii de birouri, in timp ce segmentul rezidential are o cota de 25% din portofoliu, iar segmentul hotelier, doar 14%.

Sun Plaza a necesitat o investitie de circa 200 milioane de euro si are o suprafata inchiriabila de 80.000 mp, printre chiriasi numarandu-se: Cora, Baumax, Mobexpert, Flanco, Cinema City, C&A, Zara, Marks and Spencer, New Yorker, Sephora, Bershka, Pull and Bear, Stradivarius si Deichmann.

Sparkassen Immobilieneste listata la Bursa din Viena de 24 de ani si este cea mai veche companie de investitii imobiliare din Austria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri