Brancusi, Van Gogh, Matisse si Picasso. Daca va ganditi ca aceste nume de pictori le puteti gasi doar in muzee, galerii sau albume de arta, va inselati pentru ca exista si companii care isi denumesc astfel salile de conferinta. Un lucru mai putin obisnuit avand in vedere ca de obicei companiile de software se axeaza mai mult pe elemente de high-tech si mai putin pe arta.
Cele opt sali de conferinta ale TotalSoft din cladirea Global City Business Park poarta aceste denumiri pentru ca Liviu Dan Dragan (foto), directorul general si actionarul minoritar al companiei este pasionat de arta.

“Imi place foarte mult Van Gogh, iar dintre pictorii romani ii admir pe Mircea Ciobanu si Horia Bernea”, spune managerul.

TotalSoft s-a mutat in caldirea Global City Business Park, din zona Pipera, in luna mai, dupa cinci ani petrecuti pe Calea Serban Voda, langa Piata Unirii.

In amenajarea sediului companiei, care a durat aproximativ doua luni, s-a investit circa jumatate de milion de euro, iar in suprafata 3.125 mp, disfasurata pe doua etaje, lucreaza toti cei 380 de angajati ai producatorului de soft.

“Investitia a presupus mobilier nou: birouri, scaune, dulapuri, mobilier si aparatura pentru salile de sedinta. Singurele bunuri mutate dintr-un sediu in altul au fost calculatoarele si serverele”, explica Dragan.

Pe langa salile mari in care lucreaza programatorii si cele pentru conferinta mai exista o sala de cursuri si una de mase. Cei care insa vor sa manance la restaurant pot face acest lucru la parterul cladirii, angajatii companiei beneficiand de un discount de 25%, reducerea fiind suportata de de TotalSoft.

Global City Business Park, cladirea in care se afla producatorul de software, este una de clasa A, amplasata in zona Pipera, fiind dezvoltata de Global Finance, fondul de investitii care detine si 80% din companie. Chiria medie in zona oscileaza in jurul valorii de 12 euro/mp/luna, potrivit informatiilor din piata.

“Cand am ales cladirea ne-am gandit, in primul rand, la dezvoltarea noastra ca si companie, ceea ce impunea o cladire de birouri de clasa A, cu facilitati superioare: un spatiul mai mare pentru fiecare angajat, un numar de sali de sedinta corespunzator cu nevoile noastre, o parcare amenajata si pazita, sala de mese si de recreere”, afirma Liviu Dragan, adaugand ca perioada pentru care a fost semnat contractul de inchiriere este de cinci ani.

Daca unele companii se confrunta cu lipsa locurilor de parcare, Dragan spune in cazul TotalSoft cele 100 de spatii situate in parcarea subterana a cladirii sunt suficiente, mai ales ca foarte multi dintre cei care detin masina de la companie merg des la clienti ceea ce face ca in permananta sa existe locuri de parcare disponibile.

Alaturi de TotalSoft, printre chiriasii Global City Business Park se mai numara Ford Romania, Coca-Cola HBC Romania si ICAP Group prin compania de colectare a datoriilor Cycle European si cea consultanta de management, informatii de afaceri si recrutare de personal ICAP Romania.

Global City Business Park are o suprafata inchiriabila de 44.000 mp, desfasurata in doua cladiri. In vara anului 2008, Global Finance a luat, prin fondul sau imobiliar, un credit sindicalizat de 80 milioane euro, aranjat de Banca Romaneasca si EFG Telesis, pentru dezvoltarea proiectului de birouri.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri