Firma Shopping Center Holding, controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care a preluat centrul comercial Tiago Mall Oradea, aflat in faliment, pentru suma de 30,5 milioane de euro plus TVA, va investi inca 20 milioane de euro pentru a deschide mall-ul in primavara anului viitor, sub denumirea de Oradea Shopping City.
„Nu am demarat inca efectiv lucrarile de finalizare a constructiei. Momentan, mergem in paralel cu contractarea furnizorilor si a echipei tehnice, precum si cu negocierile cu chiriasii, iar la inceputul lunii octombrie vom incepe lucrarile de constructie. Valoarea investitiei se ridica la peste 50 milioane de euro, costul de achizitie fiind inclus”, a declarat, pentru Wall-Street, Cristina Dinu, administrator al Shopping Center Holding.

Centrul comercial Tiago Mall a fost vandut in luna iunie in cadrul unei licitatii tip olandez pentru suma de 30,5 milioane de euro plus TVA, reprezentand 85% din valoarea de evaluare, catre societatea Shopping Center Holding. Banii au fost virati la jumatatea lunii august si au provenit dintr-un credit obtinut de la UniCredit Tiriac Bank, principalul creditor al mall-ului.

„Oradea Shopping City, fost Tiago Mall, are o suprafața inchiriabila bruta de 30.000 mp si va fi finalizat incepand cu primavara anului 2011, gazduind peste 120 de unitați de retail si 1.000 de locuri de parcare. In prezent, proiectul este preinchiriat in proportie de 60%”, se arata in comunicatul firmei Shopping Center Holding.

Firma Shopping Center Holding este detinuta de compania Karias Trading Limited (90% din actiuni), inregistrata in Cipru si de omul de afaceri aradean Dumitru Ciocoiu (10%), cunoscut pentru implicarea sa in proiectul de birouri Baneasa Business & Technology Park, arata datele de la Registrul Comertului.

Pe 30 aprilie, Tribunalul Municipiului Bucuresti a dispus inceperea procedurii falimentului companiei MLS Oradea, partea a grupului irlandez Mivan, aflata in procedura de insolventa inca din toamna anului trecut.

Initial, Tiago Mall Oradea reprezenta o investitie de peste 60 milioane de euro. La inceputul anului 2009, Mivan Development, dezvoltatorul proiectului Liberty Center din cartierul Rahova, si grupul Moritz au anuntat ca vor creste cu 10% investitia programata pentru Tiago Oradea, pana la 66 milioane de euro, motivul fiind introducerea unui patinoar permanent.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri