Chiriile spatiilor comerciale amplasate in zona centrului istoric din Bucuresti vor fi comparabiile pe viitor cu cele platite de retaileri pe cele mai importante artere comerciale ale orasului, respectiv Calea Victoriei sau Bulevardul Magheru, sustin consultantii imobiliari ai companiei Jones Lang LaSalle.
“Cu toate ca zona Lipscani este inca in reconstructie, cateva strazi sunt deja complet refacute, iar acolo s-au inaugurat nenumarate cafenele, restaurante sau mici magazine care au inregistrat un trafic impresionant. Previzionam ca pe viitor chiriile spatiilor comerciale din centrul istoric vor fi comparabile cu cele practicate pe cele mai importante artere comerciale ale orasului Bucuresti”, afirma specialistii Jones Lang LaSalle.

Pentru spatiile stradale, chiriile au ramas stabile in trimestrul al treilea, osciland in intervalul 60-70 euro/mp/luna.

Bulevardul Magheru si Calea Victoriei din Bucuresti se claseaza pe locul 47 in topul celor mai scumpe artere comerciale din lume, cu o chirie anuala de 777 euro/mp, respectiv circa 65 euro/mp/luna, potrivit unui studiu recent al companiei Cushman &Wakefield.

In ceea ce priveste centrele comerciale din Bucuresti, in primele noua luni, chiriile s-au stabilizat sau in unele proiecte au inregistrat o usoara crestere, in prezent situandu-se intre 60-80 euro/mp/luna fata de nivelul de 60-75 euro/mp/luna raportat in trimestrul al doilea.

Pentru anul viitor proiecte comerciale precum Maritimo Shopping Center, Palas in Iasi sau Oradea Shopping City au confirmat datele de deschidere.

“Cu toate ca este dificil sa previzionam oferta anului 2012, suntem de parere ca vor fi inaugurate intre 5-7 centre comerciale dintr-un numar de peste 20 de proiecte anuntate”, subliniaza cei de la Jones Lang LaSalle.

Citeste si
Impotriva curentului: Chiriile spatiilor comerciale din Centrul istoric au urcat cu 10%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri