Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Dan Ioan Popp, a afisat pierderi de peste 1,5 milioane de euro (6,7 milioane lei) in primele noua luni ale anului si o cifra de afaceri de apoape 6 milioane de euro (25, 6 milioane lei), se arata in comunicatul companiei.
Dupa ce in primele trei trimeste ale anului trecut, dezvoltatorul a anuntat un profit de aproape 800.000 lei, primele noua luni din acest an au adus pentru Impact pierderi de peste 1,5 milioane de euro (6,7 milioane lei), in timp ce cifra de afaceri a scazut cu circa 38%, pana la 6 milioane de euro (25,6 milioane lei.

In ceea ce priveste activitatea imobiliara, Impact a anuntat ca a rambursat credite in valoare de 3,86 milioane de euro si a vandut 67 de locuinte, alte 33 fiind inchiriate. In plus, dezvoltatorul a renuntat si la o parte din terenurile detinute.

“Impact a oferit spre vanzare loturi de teren pentru constructia de case, blocuri si spatii comerciale. In acest sens, au fost semnate antecontracte pentru vanzarea de terenuri in suma de 200.000 euro”, se mai arata in comunicatul dezvoltatorului.

In luna iunie, Impact a intrat in procedura de insolventa la solicitarea firmei Romconstruct, pentru o datorie de 1,36 milioane de lei. La inceputul lunii august, Curtea de Apel Bucuresti a admis suspendarea provizorie a procedurii de insolventa impotriva dezvoltatorului , iar recursul formulat impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti privind deschiderea procedurii de insolventa va fi judecat in aprilie 2011.

Impact are un capital social de 200 milioane lei, divizat in 200 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp (foto), presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Impact, care controleaza 22,06% din titluri, iar Carmen Sandulescu detine 11,6% din actiuni. In actionariat se regaseste si un fond de investitii administrat de Franklin Templeton, respectiv Templeton GIT Emerging Markets, care are 6% din titluri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri