Centrul comercial AFI Cotroceni din Bucuresti, detinut de AFI Europe, a fost evaluat la 30 septembrie, la 350 milioane euro, in conditiile in care mall-ul deschis in urma cu un an este ocupat in proportie de 92% si genereaza venituri din chirii de 23,5 milioane euro pe an, potrivit DTZ.
"Proprietatea (AFI Cotroceni-n.r.) este ocupata in prezent in proportie de 92% si genereaza venituri din chirii de 23,5 milioane de euro pe an (1,959 milioane de euro pe luna). Odata cu expirarea contractelor de inchiriere existente, estimam ca spatiile vor fi contractate la chiria pietei si se vor obtine anual 29,79 milioane de euro din chirii (2,48 milioane de euro pe luna)", se arata intr-un raport al DTZ realizat la sfarsitul lunii octombrie, informeaza Mediafax.

Evaluarea a fost realizata de firma din Romania a consultantului britanic DTZ, DTZ Echinox.

Randamentul activului a fost stabilit la 8,5%, ceea ce inseamna o valoare de piata de 350 de milioane de euro, se mentioneaza in raport.

AFI Europa a investit in constructia proiectului 300 de milioane de euro, din care 234 milioane de euro reprezinta un credit de la Hypo Real Estate Bank. Centrul are o suprafata inchiriabila de 76.000 de metri patrati si 250 de magazine. In prezent, 6.317 metri patrati din suprafata centrului este vacanta.

Proiectul este situat pe un teren de 116.573 metri patrati, pe care mai urmeaza sa fie construite birouri in suprafata de 30.160 metri patrati si spatii hoteliere de 6.032 metri patrati.

Potrivit datelor anuntate recent de dezvoltator chiriasii mall-ului vor obtine in acest afaceri de 152-163 milioane de euro.

AFI Cotroceni reprezinta 25,4% din suprafata totala de proprietati generatoare de venituri detinuta de AFI Europe, care totaliza la finele semestrului unu aproape 300.000 de metri patrati.

De asemenea, proprietatea reprezinta 46,1% din valoarea totala a activelor, de 1,125 miliarde de euro, stabilita la 30 septembrie.

AFI Europe mai detine in Romania terenuri evaluate la aproape 100 de milioane de euro, in Bucuresti, Ploiesti si Arad, unde compania a anuntat ca va dezvolta locuinte, birouri si centre comerciale. Terenurile din Romania, in suprafata de circa 700.000 metri patrati, reprezinta 46% din intreg portofoliul AFI Europe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri