In luna octombrie, compania de consultanta imobiliara King Sturge Romania si-a mutat biroul la ultimul etaj al cladirii Victoria Center, amplasata in apropiere de Piata Victoriei. Imobilul, dezvoltat de fondul de investitii Bluehouse Capital, este cunoscut ca fiind sediul Citibank.
“In intreaga lume, birourile King Sturge se afla in centrul de afaceri al respectivului oras, aproape de principalele «centre de decizie» ale urbei. Amplasarea birourilor King Sturge intr-o zona usor accesibila clientilor nostri este vitala atat pentru considerentele uzuale de imagine si functionalitate, dar si pentru asigurarea unei motivatii superioare si statut angajatilor proprii”, explica Radu Boitan (foto), director King Sturge Romania, decizia de a alege cladirea Victoria Center pentru sediul companiei.

Consultantul imobiliar King Sturge ocupa o suprafata de 300 mp in Victoria Center, biroul companiei fiind amplasat la etajul al zecelea. Cladirea Victoria Center are o suprafata inchiriabila de circa 7.800 mp, suprafata pe etaj ridicandu-se la aproximativ 800 mp.

“Biroul companiei se afla la etajul 10 al cladirii, oferind, pe langa o perspectiva ametitoare asupra orasului, o iluminare naturala excelenta pe intreaga durata a zilei si un sentiment pozitiv general, fara de care nu putem vorbi de un mediu de business de calitate”, adauga Radu Boitan.

In prezent, in cei 300 mp inchiriati lucreaza 20 de angajati, insa seful King Sturge afirma ca suprafata a fost proiectata sa sustina activitatea pentru cresterea viitoare. La acelasi etaj se afla sala de mese si doua sali de sedinta cu facilitati audio-video si o capacitate de 10-14 persoane fiecare.

In ceea ce priveste conceptul de lucru al companiei, acesta este “open space”, motivele fiind facilitarea comunicarii in timp real intre membrii diverselor departamente, contributia la un tip de management participativ si, subliniaza directorul King Sturge, reducerea la maximum a blocajelor dintre nivelurile ierarhice atat de nedorite.

“Acest tip de spatiu ne caracterizeaza ca si firma deoarece incercam sa cultivam zi de zi o atmosfera extrem de deschisa, in care oamenii comunica relaxat si inovator, acesta fiind singurul mediu in care oamenii destepti «pot realiza lucruri mari» . Nu am lucruri preferate, ci mai degraba un tip de atmosfera in birou, mod de lucru si de a face business preferat”, afirma Radu Boitan.

Nici biroul lui sau al colegului sau Ben Binns, partener in conducerea companiei, nu fac exceptie de la regula “open space”, fiind amplasate in rand cu celelalte birouri ale angajatilor. “Singura «particularitate» a biroului meu este amplasarea «strategica» in extremitatea vestica a spatiului, oferindu-mi un bun punct de observatie si o excelenta perspectiva asupra tuturor, dar mai ales asupra departamentului cel mai apropiat, cel de evaluare si research”, glumeste seful King Sturge.

Amplasata pe Calea Victoriei, cladirea Victoria Center a fost finalizata la sfarsitul anului 2009 iar printre chiriasii sai, alaturi de King Sturge, se numara companiile Citibank, Ursus, Chartis, Eteba, Aon si Jones Lang LaSalle. Chiria medie este estimata la 20-21 euro/mp/luna, iar costurile de intretinere ajung la 4,5 euro/mp/luna, potrivit celor mai recente informatii din piata.

Victoria Center s-a clasat pe locul al doilea in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti, realizat de wall-street.ro. Proiectul s-a clasat pe locul intai in functie de acces (37 de puncte), spatiu (37 de puncte) si facilitati pentru angajati (38,5 de puncte).

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri