Fondul britanic de investitii East Balkan Properties, care a functionat anterior sub denumirea de Equest, a vandut 51% din actiunile firmei care detinea proiectele Vitantis si Moldova Mall catre compania Denesol Limited, cotrolata de omul de afaceri George Teleman, pentru suma simbolica de 5 euro, se arata in anuntul fondului.
Compania Denesol Limited, inregistrata in Cipru, este controlata de George Teleman, care detine si contractele de managament pentru proprietatile East Balkan Properties din regiune, se mai arata in comunicatul fondului de investitii.

Tranzactia de vanzarea a actiunilor s-a incheiat pe data de 31 decembrie 2010, George Teleman preluand astfel controlul centrelor comerciale Vitantis Shopping Center (foto), din sudul Bucurestiului, si Moldova Mall, din Iasi.

Proiectele Vitantis Shopping Center si Moldova Iasi au fost evaluate la 56,8 milioane de euro, insa nivelul datoriilor cumulate se ridica la 58,4 milioane de euro, se arata in comunicatul East Balkan Properties.

Centrul comercial Vitantis, cu o suprafata de 11.362 mp, a fost relansat la finalul anului trecut, dupa o investitie estimata la 500.000 de euro, avand in prezent un grad de ocupare de 82%. Principale ancore ale Vitantis sunt operatorul de bricolaj Praktiker, Technomarket, Carrefour si Domo.

Modova Mall din Iasi are o suprafata de 9.024 mp si un grad de ocupare de 71%, principalul chirias fiind Technomarket, al carui actionar majoritar este tot fondul britanic East Balkan Properties.

In primele noua luni din 2010, cele doua proiecte au inregistrat pierderi cumulate de 2 milioane de euro, potrivit fondului de investitii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri