Preturile apartamentelor din marile orase ale tarii au scazut cu 15,9% anul trecut, pana la nivelul de 1.033 euro/mp util, arata un studiu realizat de portalul imobiliare.ro.
In luna decembrie a anului trecut, preturile apartamentelor la nivel national au scazut cu 1,5% fata de luna precedenta, pana la valoarea 1.033 euro/mp util, si cu 15,9% fata de nivelul atins in decembrie 2009. Lunile in care preturile apartamentelor au coborat cel mai mult au fost octombrie (-3,1%), august (-3%) si iunie (-2,8%), potrivit studiului imobiliare.ro.

“2010 a fost un an in care preturile apartamentelor au scazut destul de mult, chiar si cu 3% la intervale lunare. La nivel national putem vorbi de o scadere de pret medie lunara de 1,4%. In lipsa unor semnale concrete dinspre economia nationala, in primele luni ale acestui an nu ne asteptam la evolutii spectaculoase ale preturilor. In 2011, scaderile de pret, acolo unde vor exista, vor fi mai putin importante decat in ultimii doi ani”, este de parere Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

In Bucuresti, preturile apartamentelor au scazut cu 0,9% in ultima luna a lui 2010, pana la 1.154 euro/mp util, fata de aceeasi perioada a anului 2009 scaderea fiind insa de 12,2%. “Tendinta de scadere a fost resimtita asemanator la nivelul celor doua mari categorii de apartamente, noi si vechi. Pretul apartamentelor noi a scazut cu 1,3% in ultimele 30 de zile ale anului, in timp ce apartamentele vechi, au inregistrat o scadere de 1,2%”, se arata in studiul citat.

In Timisoara, preturile locuintelor au coborat cu 0,4% in decembrie 2010, pana la valoarea de 787 euro/mp util, ce califica in continuare Timisoara drept orasul cu cele mai ieftine apartamente din tara si, totodata, cu cea mai mare scadere medie lunara in 2010. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta de pret este de 17,7%.

In orasul Cluj-Napoca, in ultima luna a anului 2001 preturile apartamentelor au crescut cu 0,3%, atingand o valoare medie de 993 euro/mp util, cu 5,1% mai mica fata de valoarea din luna decembrie 2009.

In Costanta, pretul apartamentelor scoase la vanzare a pierdut un procent in ultima luna din an, pana la 919 euro/mp suprafata utila, scaderea anuala fiind de 12,8%.

In Brasov, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare a fost in luna decembrie 2009 de 870 euro/mp de suprafata utila, cu 0,8% mai putin fata luna precedenta si cu 8,4% mai scazut in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2009. “Cu o scadere medie lunara de 0,7%, mult sub media nationala de 1,4%, Brasovul se regaseste printre orasele cu cea mai mica rata de scadere a preturilor apartamentelor in 2010”, spun cei de la imobiliare.ro.

Actionarul majoritar al imobiliare.ro (60% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si retailerul online okazii.ro, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri