In 2009, Rompetrol, al doilea jucator din piata petroliera locala, a decis sa isi mute sediul central din cladirea pe care o detine in Piata Victoriei si sa isi consolideze toate operatiunile in turnurile de la Piata Presei. Dintr-o lista cu sapte cladiri, conducerea Rompetrol a ales proiectul City Gate, unde cei 700 de angajati ai companiei s-au mutat la jumatatea anului trecut.
“Pe lista posibilitatilor pentru noul sediu au fost sapte cladiri, insa aproape jumatate au fost excluse pentru ca nu indeplineau criteriile pe care noi le ceream. In final au ramas doua cladiri, City Gate nefiind printre ele, insa niciuna din aceste cladiri nu era ceea ce ne doream cu adevarat si am inteles ca faceam un compromis. Am analizat din nou toate cladirile si asa am ajuns la City Gate”, povesteste Alexey Golovin (foto), director guvernanta corporativa, cel care a gestionat procesul de relocare al grupului Rompetrol.

Rompetrol a inchiriat o suprafata de 9.300 mp, desfasurata pe sase etaje, in turnul Nord al cladirii de birouri City Gate, dezvoltat de compania GTC, cunoscuta pentru proiectele America House si Europe House, din Piata Victoriei. Pe langa birouri, compania a rezervat si 200 de locuri de parcare.

“Cel mai mare avantaj al acestui sediu este dat de combinatia a doi factori: amplasamentul si pretul pe care-l platim pentru acest amplasament. Dezavantajul este ca nu avem metrou, dar suntem aproape de principalele bulevarde, iar cladirea si nu este inconjurata de foarte multe cladiri, asa cum se intampla in Piata Victoriei, unde locuri de parcare erau o reala problema”, adauga Alexey Golovin.

Tranzactia de inchiriere a birourilor Rompetrol a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis. “Procesul de cautare a durat aproximativ opt luni, fiind urmat de alte patru luni de negocieri”, a declarat Victor Rachita, account manager in cadrul departamentului de birouri al CBRE, cel care a intermediat tranzactia.

In cei 9.300 mp ocupati de Rompetrol in Piata Presei lucreaza circa 700 de angajati. Perioada contractului de inchiriere este de cinci ani, iar chiria platita de companie variaza intre 16-18 euro/mp/luna, potrivit lui Alexey Golovin. Birourile Rompetrol se afla la etajele 1-6 inclusiv ale turnului Nord, aceeasi cladire in care are sediul si operatorul de telefonie Romtelecom.

“La primul etaj avem departamentul IT si cateva departamente administrative, la etajul al doilea se afla zona de retail, la trei sunt salile de sedinte, iar la restul etajelor se afla departamentele juridic, de resurse umane, managementul, finantele si functiile de suport”, explica reprezentantul Rompetrol.
Cele zece sali de sedinta au denumiri ce reprezinta elemente semnificative din cultura celor doua tari, Romania si Kazakhstan, precum: Alatau, Carpati, Caspian sea, Marea Neagra, Balkhash, Aral, Zhayik, Dunarea, Fagaras si Vidraru.

Biroul lui Alexey Golovin este simplu, iar managerul spune ca nu a avut cerinte speciale. “Am nevoie doar de lucrurile esentiale: o masa pentru discutii si un birou”, afirma el.

In ceea ce priveste suprafata birourilor ocupate de conducerea grupului Rompetrol, acestea au 20-25 mp si sunt inchise in sticla.

“Conceptul pe care l-am dorit a fost sa pastram transparenta, sa nu existe senzatia de izolare. Pentru angajati a fost o schimbare fata de vechiul sediu si nu a fost foarte comod la inceput. Pentru management, chiar daca birourile nu sunt open space, s-a folosit foarte multa sticla”, mai spune Golovin.

Grupul Rompetrol este controlat de compania KazMunaiGaz din Kazahstan. La sfarsitul anului 2010, Rompetrol detinea in Romania o retea de benzinarii formata din aproximativ 130 de statii proprii, circa 160 de puncte de alimentare si aproximativ 160 de statii mobile Expres.

Alaturi de Rompetrol, printre chiriasii birourilor din City Gate se mai numara Autoitalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, Microsoft, Salans si Hoffman LaRoche.

Cele doua turnuri de 18 etaje ale City Gate au fost dezvoltate de GTC (Globe Trade Centre) si au fost finalizate in toamna anului 2009, in urma unei investitii de circa 120 de milioane de euro. City Gate s-a clasat pe locul al patrulea in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti, realizat de wall-street.ro.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri