Un grup de aproximativ 400 de imigranti - adusi cu autobuzul din Ungaria - a traversat in noaptea de vineri spre sambata, pe jos, frontiera austriaca si urma sa ia, catre Viena, un tren special inchiriat de catre autoritatile austriece, relateaza AFP.

"Gata, suntem in Austria?", a exclamat unul dintre ei, caruia nu-i venea sa creada, iar fetele marcate de oboseala ale tovarasilor sai de drum - barbati, femei si copii - se luminau de bucurie.

Ei au parcurs pe jos, pe ploaie, drumul de aproximativ cinci kilometri de la postul de frontiera autorutier Nickelsdorf si pana la gara din satul cu acelasi nume, de unde un tren special al companiei nationale OBB urmeaza sa-i duca pana la Salzbourg, in apropiere de frontiera germana, pe imigrantii care vor sa-si continue drumul pana in Germania.

Cei care doresc sa depuna cereri de azil in Austria sunt invitati sa intre intr-o sala de concerte uriasa, unde urmeaza sa indeplineasca formalitatile, dupa care vor fi cazati.

Escortati de politisti, imigrantii sunt preluati in grija de catre Crucea Rosie. Traficul rutier pe autostrada si drumul de acces catre Nickelsdorf a fost oprit pe timpul tranzitului, a anuntat politia austriaca.

Viena a anuntat ca se asteapta la sosirea a pana la 3.000 de imigranti sambata dimineata. Ungaria a anuntat vineri seara ca a inchiriat aproximativ 100 de autobuze pentru a aduce mii de imigranti in Austria, care a acceptat, impreuna cu Germania, sa-i primeasca.

Ungaria anunta ca va trimite autobuze care sa-i duca pe imigranti la frontiera cu Austria

Guvernul Ungariei anunta - in mod suprinzator - vineri seara ca va trimite autobuze care sa duca sute de imigranti la frontiera cu Austria, relateaza Associated Press in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Aproximativ 1.200 de imigranti furiosi au plecat vineri de la Gara Keleti din Budapesta - pe jos -, de-a lungul principalei autostrazi, catre Viena.

Seful de Cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a anuntat vineri seara, in Parlament, ca vor fi trimise autobuze, deoarece "siguranta transportului ungurilor nu poate fi pusa in pericol". Lazar a declarat ca Ungaria a cerut Austriei sa-si clarifice pozitia fata de imigranti, dar ca nu a primit inca un raspuns.

"Criza migratiei zguduie Ungaria", a subliniat seful de Cabinet al lui Orban, dand vina pe "comunicarile contradictorii" ale Germaniei si incomententa Uniunii Eurpene (UE) pentru aceasta criza.

Serbia, Macedonia, Austria si Ungaria semneaza o declaratie de intentie pentru apararea frontierelor

Oficiali din cadrul ministerelor de Interne sarb, ungar, macedonean si austriac au semnat vineri, la Ohrid, o declaratie de intentie privind cooperarea in protejarea frontierelor, relateaza MTI.

Documentul a fost semnat de catre ministrii de Interne sarb Nebojsa Stefanovic, macedonean Mitko Cavkov, austriac Johanna Mikl-Leitner si secretarul de stat Krisztina Berta de la ministerul ungar.

Potrivit declaratiei, cele patru tari se angajeaza sa mobilizeze unitati internationale de patrulare la frontierele sarbo-ungara, sarbo-macedoneana si macedoneano-greaca, in lupta impotriva traficantilor de persoane si trecerii ilegale a frontierei.

Ministrul sarb a subliniat ca declaratia atesta faptul ca cele patru tari intentioneaza sa gaseasca o solutie la criza imigrantilor.
Insa este imperativ ca Uniunea Europeana (UE) sa gaseasca o solutie cuprinzatoare la aceste probleme si nu doar o solutie care sa multumeasca una-doua tari, a subliniat Stefanovici.

Bogdan Aurescu, chemat marti la sedinta coalitiei pentru a discuta problema imigrantilor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va fi chemat marti, la sedinta coalitiei de guvernare, pentru a discuta despre problema imigrantilor, a declarat presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat ca ministrul Bogdan Aurescu este asteptat, la sedinta coalitiei, sa prezinte situatia legata de valul de refugiati si implicatiile pe care aceasta le are asupra Romaniei.

Presedintele interimar al PSD, aflat la Budapesta, pentru a asista la meciul de fotbal Ungaria-Romania, a spus ca a fost in Gara Keleti, unde a discutat cu unii imigranti.

Pe de alta parte, Bogdan Aurescu si ministrul de Interne Gabriel Oprea vor fi prezenti miercuri in Parlament, unde vor face informari si in fata membrilor din comisiile speciale din Camera Deputatilor din si Senat pe tema imigrantilor.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri