Pe langa maratoanele, marsurile si evenimente artistice care blocheaza strazile Capitalei pe perioada verii, de lunea viitoare va mai fi un motiv de frustare pentru soferii din Bucuresti. Motivul este inceperea, in 25 iulie 2016, a unor lucrari de inlocuire de tevilor de agent termic vechi de aproape 40 de ani si care apartin RADET. Chiar daca tevile care trebuie inlocuite au o lungime de doar 330 metri, inlocuirea lor va dura intre 75 si 90 de zile, insa acest termen poate suferi modificari.

„Portiunea de retea care urmeaza sa fie inlocuita este amplasata aproape in totalitate (98%) sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, ceea ce face imposibila inlocuirea, atat partiala, cat si totala, a retelei termice fara devierea traficului rutier”, potrivit biroului de comunicare al RADET.

Lucrarile vor incepe in 25 iulie 2016, la ora 9:00, in zona Spitalului Filantropia, in apropierea Pietei Victoriei.

RADET, regie controlata de Primaria Capitalei, arata ca „lucrarile sunt vitale”, iar daca nu se vor face, la iarna, locuitorii din mai multe zone din Bucuresti vor sta in frig. Reteaua de agent termic din aceasta zona se afla in exploatare din 1980 si are un grad de uzura „foarte mare”.

RADET avertizeaza ca daca tevile nu vor fi schimbate, in sezonul rece 2016-2017, nu va putea fi asigurata functionarea a 17 puncte termice din zona si nu va putea fi furnizata energie termica in conditii normale catre 250 blocuri din sectorul 1 al Capitalei, indiferent din ce sursa ar fi alimentati.

Numai in ultimii cinci ani, RADET a trebuit sa faca aproape 25 de reparatii ale acestui tronson de retea.

„Acest tronson de retea are o importanta vitala in sistemul de termoficare, deoarece alimenteaza cu agent termic primar zone importante ale Bucurestiului, printre care Iancu de Hunedoara, Dorobanti, Floreasca, Stefan cel Mare, Aviatiei sau zona Aeroportului Baneasa”, precizeaza RADET.

Bucurestiul are cel mai mare sistem de termoficare din Romania. RADET furnizeaza energie termica pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri si imobile, in care traiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum si pentru aproximativ 5.400 de institutii, obiective sociale si agenti economici.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri