Prima etapa a modernizarii statiilor de metrou va incepe pe data de 19 aprilie, cu lucrari la statiile Republica, Titan si Nicolae Grigorescu, a anuntat Metrorex. Lucrarile la cele trei statii sunt programate sa se incheie in 5 mai, potrivit News.ro.

Metrorex transmite ca, in perioada 19 - 25 aprilie, se va lucra la modernizarea sistemului de control-acces din cele trei statii, astfel:

  • Statia Republica - Acces A (Bulevardul Basarabiei). Calatorii vor putea utiliza celelalte trei intrari disponibile ale statiei de metrou Republica (accesul B - Bulevardul Basarabiei, gara Titan-Sud, C si D - Soseaua Dudesti - Pantelimon.
  • Statia Titan - Acces B (Bulevardul Nicolae Grigorescu, Strada Liviu Rebreanu). Calatorii vor putea utiliza accesul A (Bulevardul Nicolae Grigorescu);
  • Statia Nicolae Grigorescu - Acces A (Bulevardul Camil Ressu, Aleea Fuiorului). Calatorii vor putea utiliza accesul B (Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Nicolae Grigorescu).

De asemenea, in perioada 26 aprilie - 5 mai, vor fi lucrari la celelalte zone de acces ale celor trei statii astfel: Statia Republica - Acces B, C si D; Statia Titan - Acces A; Statia Nicolae Grigorescu - Acces B.

Modernizarea sistemului de control presupune inlocuirea liniei actuale de turnicheti, cu o vechime de peste 20 de ani, cu porti de acces batante, moderne, care faciliteaza atat intrarea, cat si evacuarea rapida a calatorilor in situatii de urgenta, precizeaza Metrorex.

Reprezentantii autoritatii de transport subteran, noile porti de acces vor avea dubla utilitate, atat prin sistemul de citire a benzii magnetice, cat si prin sistemul de citire a cardurilor contactless, care va putea fi utilizat dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a sistemului de control - acces din toate statiile de metrou;

"Avand in vedere ca acest proiect este unul complex, coroborat cu necesitatea de a asigura securitatea si siguranta calatorilor, precum si de a respecta recomandarile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dealul Spirii Bucuresti, lucrarile aferente fazei I de modernizare, se vor executa etapizat", mai spun reprezentantii Metrorex.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri