Cultura parteneriatului lipseste in Romania, iar regulile de cooperare nu sunt stabilite foarte clar, crede Dragos Rosca, actionar majoritar sau minoritar in companii precum Fleet Management Services, BIA sau Optiblu.

Business-urile lui Dragos Rosca in care a avut succes sunt cele in care a avut un partener, oameni care au riscat alaturi de el. “Pentru ca, in momentul in care risca, omul acela se gandeste la business si sambata si duminica. E bine sa ai un partener – mai ales in start-up – nu manager angajat. Ai management angajat, ai foarte puține sanse sa gasesti un om la fel de motivat si conectat la business ca tine. Inceputul e foarte greu. Daca motivatia lui e doar salariul si nu dividendul sau cresterea valorii firmei, dintr-o data esti intr-un conflict de interese, cel putin temporar”, spune Dragos Rosca pentru Ceicareschimbajocul.

“In Romania, apropos de asta, nu avem cultura parteneriatului. Nu stim sa stabilim foarte clar regulile. Noi inca mergem pe strangere de mana, conteaza ca “am fost colegi de armata”. Da, ne-am inteles bine, dar hai sa scriem pe hartie ce facem in business”, spune Dragos Rosca intr-o discutie cu autoarele cartii "Cei care schimba jocul".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri