Sarkany Arpad (55 ani), Adrian Apostu (41 ani) si Gabriel Rozorea (42 ani), ingineri silvici de profesie, deschid, astazi, Dino Parc Rasnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei. Antreprenorii au investit in total 5 milioane de euro, din care 3,5 mil. euro din fonduri europene.

Dino Parc Rasnov are 45 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific, pe o suprafata totala de 1,4 hectare. Dinozaurii au fost construiti in Romania, cu sprijin tehnic si stiintific din partea unei echipe care conduce un parc similar in Germania. In parc se mai afla casute in arbori, un cinematograf si tiroliene, care completeaza traseul printre dinozauri.

Investitorii se asteapta la o cifra de afaceri de 500.000 de euro in primul an si la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit in proportie de 70% din finantare europeana, in timp ce 30% reprezinta co-finantare din fonduri proprii.

Parcul cu dinozauri, finantat cu fonduri europene, a fost sustinut de catre autoritatile locale din Rasnov si va avea un impact important asupra turismului din zona. Primaria orasului Rasnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioada de 49 de ani.

Dino Parc Rasnov este situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi, in intervalul 09.30 - 20.00. Pretul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult si de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani, intrarea este gratuita.

Sursa foto: Relu Calota Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri