Savini a urmat cursurile scolii hoteliere si a obtinut la finalul celor cinci ani de studiu diploma in specializarea management culinar. Timp de 10 ani, acesta a condus impreuna cu sotia sa propriul restaurant din orasul Senigallia (pe Coasta Adriaticii), o experienta care i-a consolidat si mai mult notiunea de ospitalitate.

In 2006, Gabriele Savini a decis sa impartaseasca din experienta sa in ceea ce priveste bucataria italiana, castigand in acelasi timp mai multa expunere. Dupa ce a petrecut doi ani la St. Petersburg, in Rusia, el a acceptat postul de executive chef la Hilton Imperial Dubrovnik, Croatia.

"Dupa doi ani alaturi de Hilton, accept o noua provocare si totodata oportunitatea de a-mi perfectiona abilitatile in noua functie la Athenee Palace Hilton", a spus Savini.

Citeste si:

Primul proiect al lui Savini in noul rol va fi redeschiderea restaurantului Roberto’s, care in acest moment este in plin proces de renovare.

Anterior lui Savini, cel care a ocupat functia de executive chef de la Athenee Palace Hilton a fost Clayton Powell.

Citeste mai multe despre bucatarii straini din hotelurile locale.

Bucatarii straini, reteta succesului pentru hotelurile din Romania

Bucatarii straini, reteta succesului pentru hotelurile din Romania