Primul aqua-park din tara care va fi acoperit in totalitate umeaza sa fie construit la Gura Humorului, in Complexul turistic "Arinis", in urma unei investitii finlandeze si poloneze, in valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, potrivit Mediafax.
Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc a declarat ca a incheiat cu orasul polonez Puck, statiune turistica la Marea Baltica, un contract de colaborare si schimb de experienta, unul dintre obiectivele de colaborare fiind constructia unui aqua-park similar celui care functioneaza in orasul polonez.

El a aratat ca investitia in acest aqua-park este de aproximativ 25 de milioane de euro, va fi facuta de investitori finlandezi si polonezi, iar o delegatie din Polonia urmeaza sa vina saptamana viitoare in Gura Humorului in vederea infiintarii firmei care va construi acest parc acvatic de agrement, dar si pentru semnarea parteneriatului cu autoritatile locale.

Ursaciuc a precizat ca investitia prevede constructia primului aqua-park din tara acoperit total, care se va afla in Complexul turistic Arinis, complex care cuprinde in prezent o piscina acoperita, doua bazine in aer liber, o sala de sport, mai multe terenuri de tenis si handbal, patinoar, partie de schi, dar si zone de agrement.

Marius Ursaciuc, si consilierul local Mihaela Ionascu au semnat la Puck, cu primarul, Marek Rintz, si cu presedintele Consiliului Local, Hanna Pruchniewska, un parteneriat de colaborare care va constitui cadrul legislativ pentru dezvoltarea unor proiecte comune de interes bilateral.

Ursaciuc a mentionat ca administratiile celor doua orase au incheiat deja parteneriate de colaborare in domeniul invatamantului special si liceal, dar si in domeniul culturii.

Orasul Puck este situat in Nordul Poloniei, in zona Gdañsk, pe coasta sudica a Marii Baltice si este statiune turistica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri