Romanii sunt singurii europeni care pun mai mult pret pe serviciile la bordul aeronavei (41%) decat pe confortul scaunelor (35%), insa sunt in trend cu tehnologia, vor internet in zbor (63%), reiese dintr-un studiu realizat de operatorul aerian British Airways.


O alta placere a romanilor cand calatoresc cu avionul ar fi utilizarea telefoanelor mobile in timpul zborului, 37% ar dori sa faca asta, un procent mai mare decat media europeana (24%).

Un avion cu plafon care sa ofere vedere panoramica (25%) sau unul in care sa existe bone (15%) si o zona special amenajata pentru copii sunt inovatii pe care romanii si-ar dori sa le gaseasca la bordul unui avion.
Avand ca obiectiv identificarea preferintelor pasagerilor in ceea ce priveste zborurile pe distante scurte, studiul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de calatori din Romania, Franta, Germania, Italia, Spania, Elvetia, Belgia, Olanda si Polonia, care calatoresc cu avionul de cel putin doua ori pe an.

Potrivit rezultatelor studiului, check-in-ul online a fost votat drept cea mai apreciata inovatie tehnologica la bordul avioanelor de catre 51% dintre romani, in timp ce 23% dintre acestia considera ca biletul electronic este cea mai utila inovatie tehnologica. In topul preferintelor se mai numara biletul de imbarcare de pe telefonul mobil (8%) si check-in-ul automat la chioscurile special amenajate (5%).

“Din acest studiu reiese clar ca oaspetii nostri apreciaza calitatea serviciilor de tip "self care". Check-in-ul online este o metoda rapida, comoda si foarte simplu de utilizat. Toti oaspetii nostri pot sa isi faca check-in online pe ba.com, sa descarce aplicatia British Airways pentru smartphone, sa foloseasca bilete de imbarcare de pe telefonul mobil sau bilete electronice si sa isi aleaga locurile in avion fara a plati taxe suplimentare, cu pana la 24 de ore inainte de decolare,” a spus Frank Van Der Post, managing director of Brands and Customer Experience, British Airways.

British Airways este o companie aeriana globala, care ofera servicii complete, avand o retea de rute ce acopera peste 150 destinatii din 75 tari. British Airways opereaza de pe Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow din Londra. Terminalul 5 este destinat in exclusivitate oaspetilor companiei si are o capacitate de peste 30 milioane de clienti pe an.

British Airways are o retea globala de rute, acoperind peste 150 destinatii din 75 tari. British Airways este una dintre cele mai mari companii aeriene internationale din lume, transportand anual aproximativ 36 milioane de pasageri in toata lumea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri