Conform sondajului, in cele mai multe cazuri turistii uita in unitatile de cazare haine si obiecte de ingrijire personala. Graba sau neatentia ii face, de asemenea, sa lase in camere bani, aparatura electronica, bijuterii sau documente.

Vremea rea si namolul au umplut hotelurile din sudul litoralului: de ce merg romanii si strainii in statiunile de la Marea Neagra

Vremea rea si namolul au umplut hotelurile din sudul litoralului:...

Aproape 30% dintre cei care au raspuns sondajului au declarat ca li se intampla ca oaspetii lor sa uite actele de identitate in camera sau la receptie. Unitatile de cazare s-au confruntat adeseori cu obiecte valoroase ramase in camerele lor, printre care se numara laptopuri, tablete electronice, bijuterii, parfumuri si haine de firma. Nici la capitolul bani, romanii nu au fost mai atenti, numerosi respondenti afirmand ca turistii au uitat in camera portofele cu bani, suma cea mai mare gasita fiind 8.000 de euro.

Intr-un hotel din Moeciu, un turist a lasat chiar o geanta cu 150.000 euro, dupa care a revenit. In ceea ce priveste lucrurile mai putin obisnuite, turistii au uitat in camere jucarii sexuale, dar si un papagal, o rochie de mireasa, un catel sau o haina de blana, scrie Mediafax.

Citeste si:

In cazurile in care se confrunta cu obiecte uitate, majoritatea unitatilor de cazare aleg sa anunte turistul pentru a si le recupera (59,4%). De asemenea, perioada de pastrare a acestor obiecte, in eventualitatea ca vor fi recuperate, a variat de la o saptamana la 3-6 luni. Desi unii proprietari le pastreaza, convinsi ca vor fi revendicate, altii aleg ca, dupa o anumita perioada, sa le doneze.

HotelGuru.ro este un portal de rezervari online, fiind versiunea adaptata pentru piata din Romania a Szallas.hu, cel mai mare site de booking din Ungaria. HotelGuru.ro include aproximativ 1.700 de unitati de cazare romanesti.