Un om de afaceri turc va dezvolta pe un teren de 35.000 de metri patrati de pe litoral, in localitatea 23 August de langa Olimp, un complex cu 900 de apartamente, un hotel de cinci stele, piscine, restaurante, baruri, cluburi si terenuri de sport, care va fi dat in folosinta treptat, pana in 2016, proiect in care va investi circa 100 de milioane de euro.

Amplasat pe un teren de 35.000 de metri patrati, complexul Blaxy Premium Resort & Hotel va fi construit in zona localitatii 23 August (judetul Constanta), la o distanta de un kilometru nord de statiunea Olimp, in locul unde Marea Neagra se intalneste, la margine de padure, cu lacul Tatlageac, au declarat reprezentantii dezvoltatorului, citati de Mediafax.

Proiectul prevede ridicarea unui resort mixt alcatuit din sapte tronsoane de locuinte de vacanta avand ca facilitati piscine exterioare pentru adulti si copii, restaurante, baruri, cluburi, discoteci si terenuri sportive, reunind peste 60 de cluburi de distractie si animatie. Lucrarile de imprejmuire a terenului au inceput, precum si constructia unui showroom.

Planurile dezvoltatorului includ si construirea unui hotel care va avea pana la 400 de camere de 5 stele, dotat cu business center, Health Club, Spa si piscina acoperita. Un teatru de vara de tip amfiteatru, o plaja privata in suprafata de aproximativ 9.000 de metri patrati si o parcare privata amplasata pe un teren de 13.000 de metri patrati vor deservi atat complexul rezidential, cat si hotelul.

Dezvoltatorul va lansa in premiera in Romania conceptul de "proprietatea periodica", prin care un proprietar va avea acces la concedii pe viata intr-o casa de vacanta care ii va apartine in fiecare an, timp de o cel putin o saptamana avand posibilitatea de a o inchiria, vinde sau lasa mostenire. Complexul va avea doua tipuri de unitati care vor putea fi cumparate: Condo simplu cu suprafata de 32 de metri patrati (capacitate 2 adulti si 2 copii) sau Condo Dublu - 64 metri patrati (capacitate 4 adulti si 2 copii).

Blaxy Resort va fi deschis pentru vacantele membrilor sai, care pot achizitiona una sau mai multe perioade, timp de 36 de saptamani pe an, celelalte 16 saptamani fiind dedicate imbunatatirii si administrarii serviciilor oferite de resort si hotel. Pretul de lansare al unei astfel de proprietati variaza intre 3.750 si 4.250 de euro, pentru condourile cu vedere la mare si piscina. Cu acesti bani se poate achizitiona, pentru totdeauna, si poate fi lasata mostenire, o saptamana din sezonul de vara intr-un astfel de apartament.

Lucrarile la proiectul turistic-rezidential se vor desfasura in doua etape. Cele sapte cladiri cu peste 900 de apartamente de vacanta, piscinele, amenajarile peisagistice, terenurile sportive, cluburile, barurile, parcarea si plaja privata vor fi finalizate pana in vara anului viitor. Ulterior, constructiile vor continua cu ridicarea hotelui si a centrului de sanatate pana in iunie 2016.

Investitia in intregul complex este estimata la aproape 100 de milioane de euro, iar banii vor proveni din surse proprii ale dezvoltatorului si surse atrase (credite bancare si investitori). Reprezentantii dezvoltatorului estimeaza ca investitia va fi recuperata in sapte ani. Firma Blaxy Premium Resort & Hotel, dezvoltatorul proiectului, este detinut de cetateanul roman de origine turca Oguz Yilmaz, care a derulat o serie de proiecte imobiliare in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri