Alex Filip (27 ani) si Dragos Asaftei (22 ani), coordonatori ai grupului Eventur, au lansat de curand prima aplicatie de mobil a Bucurestiului care ii pune pe romani la curent cu ce se intampla in oras. Ei au investit 25.000 de euro in realizarea aplicatiei Bucharest City App, bani veniti exclusiv din fonduri proprii.

Bucharest City App pune pe primul loc evenimentele care urmeaza sa aiba loc in Bucuresti si apoi localurile, atractiile turistice, magazinele, spa-urile si chiar farmaciile non-stop din oras, ceea ce face sa fie o aplicatie in primul rand pentru romanii si expatii de aici si in al doilea rand pentru turistii straini. Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata pe smartphone-uri iOS si Android.

"Aplicatia nu este una standard read only, ci are inclusiv o componenta sociala. Chiar putem spune ca e o retea sociala la nivel local. Utilizatorii isi pot genera singuri liste si colectii preferate pe care le pot trimite mai departe prietenilor pe Facebook sau Google+ printr-un simplu click, asa cum isi pot adauga evenimente in agenda aplicatiei si/sau a telefonului prin memento-uri", spune Alex Filip, fondator al grupului Eventur.

Totodata, aplicatia prezinta si activitati de petrecerea a timpului seara si noaptea, locurile cu mancare traditionala si cateva rute turistice in Bucuresti, prin care si una despre comunism, cu principalele obiective turistice, distanta care trebuie parcursa si timpul estimativ de la un capat la celalalt.

In plus, aplicatia are si o baza de date cu harta metroului, companii de taxi, companii de inchiriat masini, companii aeriene, hoteluri, agentii de turism si ofera indicatii despre cum sa ajungi dintr-un punct in altul al orasului.

La Bucharest City App au lucrat 14 specialisti in IT de la o firma din Sibiu, a fost finalizata in 6 luni si este printre putinele aplicatii de mobil pentru un oras dezvoltate in Europa.

Cele mai cunoscute aplicatii mobile pentru turistii straini sunt TripAdvisor si Spotted by Locals, care functioneaza ca ghiduri turistice pentru nenumarate destinatii din lume, inclusiv Bucuresti. Astfel, pentru ca Bucharest City App sa fie folosita de strainii care ajung in Capitala, fondatorii vor sa incheie parteneriate cu linii aeriene, Aeroportul Otopeni si cu hoteluri din Bucuresti care sa promoveze aplicatia. De asemenea, aplicatia va fi facuta cunoscuta si pe pagina de Facebook Travelers of Bucharest, un proiect creat de Alex Filip.

Alex Filip a fondat, in 2012, grupul Eventur, prin care organizeaza evenimente in turism si pe care il coordoneaza alaturi de Dragos Asaftei, unul dintre cei mai cunoscuti tineri fotografi din Romania. Alex FIlip a creat si ghidul turistic Bucharest City Guide, ajuns in mainile (varianta tiparita) si pe monitoarele (varianta digitala) a peste 15.000 de persoane, si pagina de Facebook Travelers of Bucharest, care prezinta povestile turistilor straini din Bucuresti si care a crescut organic intr-un singur an la 14.000 de fani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri