Moscova este cel mai mai neprietenos oras din lume intr-un sondaj realizat de site-ul TravelandLeisure.com, care a intrebat turistii unde au intalnit cei mai primitori si dispusi locuitori sa ii ajute. Asa ca, teoretic, am putea spune ca in capitala Rusiei mergi doar daca nu iti plac oamenii in general si calatoresti singur sau daca treci peste stereotipuri si vrei sa descoperi destinatiile asa cum sunt ele, fara sa le judeci in avans, si pentru a te bucura de experienta momentului.

In sodajul despre cat de prietenoase sunt orasele din lume, Moscova are cel mai mic punctaj, de 6.00, ceea ce il face sa fie "cel mai neprietenos oras din lume", in opinia turistilor.

Cu siguranta, parerile altor turisti exprimate online ne influenteaza atunci cand vrem sa calatorim intr-un anumit oras sau cand alegem la ce hotel ne cazam. Insa o destinatie este, in fond, o experienta subiectiva si personala, nu un produs din magazin pe care sa-l alegem dupa ingredientele de pe ambalaj. Si atunci orice destinatie merita aleasa pentru experienta de cunoastere pe care urmeaza sa o descoperim. Sau, mai concret spus, "daca refuzi mancarea, sfidezi obiceiurile, te temi de religie si eviti oamenii, ar fi mai bine sa stai acasa'', dupa cum a sustinut autorul american James Albert Michener.

De ce merita sa mergi in city break in Moscova

Moscova se afla relativ aproape de Romania: la 1.444 km de la vama Iasi-Ungheni (17 ore si 35 minute), la 1.890 km din Bucuresti (o zi si o noapte) sau la 3 ore de zbor direct din Bucuresti.

city break moscova

Sursa foto: Jeka.ro

Desi nu la fel de cautata ca Londra, Paris, Roma, Barcelona de turistii romani, Moscova are obiectivele sale turistice care o fac o destinatie unica pe harta turismului mondial. Iata ce poti sa vezi si sa faci intr-un city break de 4-5 zile in capitala Rusiei:

  • Piata Rosie: Piata Rosie este o emblema a Rusiei si locul cel mai cautat de turisti. Este locul central al Moscovei, de unde pleaca cele mai mari strazi din oras si separa Kremlinul, in prezent sediul Presedintiei ruse, de zona comerciala Kitay-gorod. Piata Rosie din Moscova este, totodata, a doua cea mai mare piata din lume, dupa piata Tiananmen din Beijing.
  • Kremlin, centrul puterii rusesti, este un intreg complex unde pot fi vizitate Muzeul Kremlinului, Armureria cu bogatia stransa de printii rusi, Palatul Patriarhului si ansamblul de biserici din Piata Catedralelor. Biletul de intrare la Armureria costa 700 ruble, adica peste 42 lei.

Sursa foto: Popova Valeriya/Shutterstock.com

  • Metroul moscovit: statiile de metrou din capitala rusa sunt un adevarat obiectiv turistic, o opera de arta deja faimoasa in lume, asa cum poti vedea in imagina de mai sus, ceea ce ii face pe multi sa spune ca Moscova este mai frumoasa sub pamant decat la suprafata.
  • Catedrala Sfantului Vasile: aflata in Piata Rosie, este imposibil de ratat datorita formelor si culorilor sale vii. Este rpobabil obiectivul turistic care exprima cel mai bine vizual Moscova.
  • Gradina Alexander: plasata cu fata spre Kremlin, gradina Alexander este locul preferat pentru plimbare al mosocovitilor, Muzeul Puskin, Muzeul Cosmonauticii si tururi gratuite de oras
  • O experienta pur ruseasca cu un Kalashnikov: poti face tir sportiv cu un AK-47 la un club de profil unde sa te bucuri de adrenalina maxima.

Cat te costa un city break in Moscova? Daca alegi sa iti organizezi singur vizita in Moscova, gasesti bilete de avion de la 600 lei/persoana dus-intors (16-19 iunie), cu o escala in Belgrad, si cazare de la 590 lei/camera pe 3 nopti la un hotel de 4 stele. In total, poti merge in Moscova cu pana in 1.000 lei/persoana (zbor+cazare 4 zile). Pentru a calatori in Rusia ai nevoie de pasaport si viza obtinuta de la consultatul din Bucuresti sau Constanta.

Totusi, este recomandat sa ai un portofel destul de generos pentru cheltuielile din oras intrucat Moscova este printre cele mai scumpe orase din lume, ceea ce ar putea duce costul city break-ului tau spre 2.500 lei. Chiar si asa, Moscova merita o vizita pentru a experimenta, cunoaste si intelege o destinatie definita de opulenta, grandoare si putere.

Sursa foto: Reidl/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri