Lena Engenharia e Construoes SA, cea mai mare firma de constructii a Grupului portughez Lena, a semnat, pe 29 martie, un contract de concesiune a unei autostrazi, impreuna cu Guvernul bulgar, costul proiectului fiind estimat la 800 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, citat de agentia Rompres.

Lucrarea face parte dintr-o importanta axa paneuropeana, trecand prin capitala bulgara, Sofia, si finalizandu-se in portul Burgas, la Marea Neagra. Firma responsabila pentru construire si concesiune este Trakiya Motorway SA, formata din trei societati portugheze (MSF, Lena Construoes si Somague) si alte trei firme bulgaresti. Aceasta va fi prima autostrada cu sisteme de taxare din Bulgaria.

In Romania, Grupul Lena a inceput investitiile in iunie 2004, prin achizitia actiunilor majoritare ale unei firme din Bucuresti, infiintand firma Lean Eurometal Construct SRL.

Directorul de investitii pentru piata est-europeana, Amilcar Guerreiro, prevede un plan de investitii de sapte milioane de euro pentru urmatorii trei ani, pe piata de constructii si lucrari publice. Grupul Lena activeaza in mai multe domenii de activitate, precum constructii, mediu, industrie, imobiliare, gaze naturale, servicii, automobile, comunicare sociala si investitii internationale, fiind prezent in Europa de Est, America de Sud si Africa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri