Piata rezervarilor online in timp real, procesate de portalurile de turism, va urca in acest an cu 205% fata de anul trecut, potrivit afirmatiilor reprezentantilor Vola.ro, unul din cei mai importanti jucatori care activeaza in aceasta industrie.
Pe piata portalurilor de turism exista si furnizori de servicii in timp real, rezervarile efectuate trecand direct in sistemul la care acces liniile aeriene, spre deosebire de majoritatea jucatorilor din piata. Vola.ro ofera, din aprilie 2007, un astfel de serviciu online care a inregistrat, in mai putin de un an, 827.000 de euro, peste 61.000 de vizitatori si aproximativ 3.019 de clienti.

“Piata rezervarilor online in timp real este in formare. Cred ca in 2008 serviciile pe care le promovam (rezervarile online de bilete de avion in timp real) o sa devina din ce in ce mai atractive pentru clientii de servicii turistice datorita gradului ridicat de convenabilitate si transparenta perfecta a preturilor, astfel incat clientii pot obtine cea mai buna valoare - preturile cele mai atractive, servicii profesioniste, usurinta in cumparare, control al procesului de cumparare”, a declarat pentru Wall-Street Daniel Truica, Managing Director Vola.ro, estimand o crestere de 205% a pietei in acest an, raportat la 2007.

“Pentru 2008 estimam o cifra de afaceri de 3,5 mil euro”, a adaugat Truica, apreciind o crestere a veniturilor de 223% fata de anul precedent, peste evolutia pietei de rezervari online in timp real. Principala sursa de venit a site-ului o reprezinta vanzarea de bilete de avion, veniturile provenind din aplicarea unui “service fee” asupra fiecarui bilet vandut. “Nu avem castiguri din publicitate momentan, insa intentionam sa exploram aceasta optiune in viitorul apropiat”, a mai spus acesta.

Reprezentantul Vola.ro apreciaza ca principala tendinta in ceea ce priveste turismul online din 2008 va fi migrarea clientilor catre o platforma online care sa le ofere servicii de turism integrate (bilete de avion, rezervari hoteluri, inchirieri masini, pachete turistice) si in timp real. Mai mult, interesul romanilor pentru rezervarile si ticketing-ul online a atras atentia si fondului de investitii polonez Tar Heel Capital (THC), care va investi 1,1 milioane de euro in Fru.pl, actionarul majoritar al Vola.ro, ceea ce confirma potentialul extraordinar al acestei piete.

Cele mai solicitate destinatii ale romanilor care rezerva online pe Vola.ro sunt Spania, Germania, Italia, Grecia si Franta, cele mai vizitate orase de romani fiind Atena, Madrid, Amsterdam, Milano si Paris.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri