Turismul intern va creste anul acesta cu 10% fata de anul trecut, la cinci milioane de vizitatori, din care circa 1,4 milioane se vor inregistra pe litoral, a declarat miercuri presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dragos Anastasiu.
In ce priveste turismul de outgoing, turoperatorii estimeaza ca in cel mai pesimist caz acesta va stationa sau va inregistra o crestere de pana la 5-7%.

Presedintele ANAT a precizat ca turismul de incoming a inregistrat la inceputul anului o usoara scadere, insa potrivit acestuia situatia se va remedia datorita orientarii turistilor straini pe pachete last minute, anunta NewsIn.

Totodata, reprezenatntii ANAT au afirmat ca turismul isi va castiga vizitatori straini doar daca hotelurile se vor pozitiona pe un palier de preturi cu un nivel al calitatii serviciilor mai ridicat, precum si un grad de operare extins.
Referitor la ofertele agentiilor de turism practicate in acesta perioada, membrii ANAT au mentionat ca acestia practica reduceri cuprinse intre 15 si 30% pe turismul intern si intre 5-20% pe cel extern.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri