O aeronava a companiei aeriene low-cost SkyEurope a fost retinuta la sol pe Aeroportul International "Aurel Vlaicu" (Baneasa) din Capitala in contul unei datorii de circa 530.000 de euro, potrivit secretarului de stat din cadrul MT, Marin Anton.
"Am decis marti seara retinerea la sol a aeronavei in contul unor datorii care ajunge la circa 530.000 de euro. Ei (reprezentantii SkyEurope, n.r) au venit la noi azi dimineata (miercuri, n.r) cu hartii care demostrau ca sunt sub protectia legii falimentului din Slovacia si nu pot fi executati pentru datorii, ei platind in prezent doar facturile curente. Dupa ce i-am informat ca le-am retinut la sol o aeronava au achitat taxa de operare de 800 de euro, o nimica toata pe langa datoriile acumulate", a declarat Anton, conform NewsIn.

Potrivit secretarului de stat din cadrul MT, in conditiile in care compania aeriana nu achita operarea aeronavei care a aterizat ieri pe aeroportul Baneasa ar fi urmat retinerea la sol a unei a doua aeronave. Anton a adaugat ca SkyEurope a anulat cursa care ar fi trebuit sa aterizeze miercuri pe aeroportul Baneasa.

Compania aeriana slovaca low-cost SkyEurope, cotata la bursa din Viena, ce se confrunta cu grave dificultati financiare structurale, a anuntat luni ca a intrat voluntar in faliment, pentru a se restructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri