Aeroportul Baneasa a inregistrat in primele opt luni o cifra de afaceri de 62 mil.lei, in crestere cu 47,61% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit de 35,8 mil. lei, mai mare cu 32,45%, a declarat directorul general al aeroportului, George Mihalcea.
"Profitul raportat de Aeroportul Baneasa pe lunile ianuarie-august 2009 este de 35.830.400 lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut cand aeroportul a avut un profit de 27.052.000 lei. Cifra de afaceri pe lunile ianuarie-august 2009 a fost de 62 milioane lei, fata de 42 milioane lei cat s-a inregistrat in anul 2008 in acelasi interval. 33% reprezinta ponderea din taxele percepute companiilor aeriene si 7% din inchirierea spatiilor", a precizat George Mihalcea, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste numarul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Baneasa, acesta a crescut in primele opt luni din acest an, fata de acceasi perioada din 2008, cu 16%, de la 1.171.803 la 1.361.000.

De asemenea, numarul de miscari comerciale ale aeronavelor in primele opt luni din acest an a fost de 18.300, in crestere cu 13,7 fata de aceeasi perioada din 2008, cand acestea au ajuns la 16.093. Cea mai aglomerata luna a anului a fost august.

Directorul general al Aeroportului Baneasa a mentionat ca primele cinci companii low-cost care au adus in primele opt luni un numar mare de pasageri au fost Blue Air, Wizz Air, Germanwings, My Air si SkyEurope.

In ceea ce priveste extinderea Aeroportului International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu, Mihalcea a precizat ca se lucreaza la transferarea terminalul de plecari in corpul C, unde momentan se afla UPS. "Intentionam sa transferam terminalul de plecari in corpul C unde momentan se afla UPS (n.r.companie de curierat). Vor fi repozitionate ghiseele de check-in si se va dubla numarul lor de la 11 la 22 impreuna cu alte spatii comerciale. Prin reconfigurarea terminalului dublam capacitatea acestuia si vom creste calitatea si varietatea serviciilor oferite", a spus Mihalcea.

Totodata, directorul general a subliniat ca reprezentantii aeroportului se ocupa in prezent de studiul de prefezabilitate, iar lucrarile pentru modernizarea si marirea capacitatii prin transferul terminalului plecari in corpul C vor incepe cel mai probabil in 15 ianuarie 2010.

"Acest transfer nu va costa mult, deoarece nu se umbla la structura , ci doar la compartimentare, sumele necesare fiind suportate din fonduri proprii sau imprumut de la banci", potrivit directorului general al Aeroportului Baneasa.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri