Compania low-cost Blue Air va finaliza la 1 noiembrie procesul de restructurare, a anuntat Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare. Bilantul masurilor “dureroase”: renuntarea la 5 din cele 11 aeronave pe care le opera si la 300 din cei 800 de angajati.
“Am returnat 5 avioane din cele 11 pe care le operam din cauza ratelor de inchiriere ridicate. Am avut intalniri repetate cu furnizorii, le-am explicat ca avem probleme si ca tarifele de pasageri au scazut. In cazul unor furnizori avem restante de o luna-doua. Unii ne-au inteles, altii au ales sa ia avioanele inapoi. Vrem sa ramanem in piata, acesta este motivul deciziilor luate”, a explicat Gheroghe Racaru.

Acesta a adaugat ca Blue Air va incheia in perioada urmatoare contracte de leasing pentru doua noi aeronave, cu rate de inchiriere mai mici. Astfel, compania va opera in iarna cu 6 aeronave si cu o capacitate de transport redusa cu 40%.

In schimb, Racaru declara ca in 2013 Blue Air va beneficia de primele aeronave proprietate personala din cele 5 incluse intr-un contract incheiat cu Boeing.

Totodata, compania low-cost va renunta pana la 1 noiembrie la 300 din cei 800 de angajati, ca parte a procesului de restructurare. Cei mai afectati de aceasta masura au fost pilotii si insotitorii de zbor. “Am renuntat la pilotii straini, cu care aveam incheiate contracte de colaborare, in timp ce 60% din insotitorii de zbor aveau contracte pe perioada determinata. O parte din ei au plecat deja. Am mai transferat la Infra Group (companie detinuta tot de omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Blue Air n.red.) si 200 de angajati care lucrau pe partea de handling”, a detaliat Racaru.

Cifra de afaceri a companiei se va situa anul acesta la un nivel similar cu cel din 2009, respectiv 150 mil. euro, sub estimarea de la inceputul anului, de 200 mil. euro.

Cititi si Blue Air: Datorii neplatite, disponibilizari si flota injumatatita. Ce urmeaza?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri